Denne kylling smager bare så lækkert, den er absolut et forsøg værd. Det kan godt virke uoverskueligt, men klø på og du vil ikke fortryde det og din familie vil takke dig. Vi elsker den og laver det tit.

Hemmeligheden er en citron op i rumpetten på den. Dette gør at den bliver dampet indefra og det gør kødet lækkert mørt og saftigt. Du kan både stege den i ovnen og på grill, vi har valgt at sætte den på Rotisseriet på vores Weber gas grill, og det blir den bestemt ikke dårligere af. Kylling skal gennemsteges og næsten falde af benet. Man siger som tommelfingerregel 1 time pr kg, med det kommer an på hvor varm ovnen eller grillen er..

Du kan med stor fordel lave kartofler eller grønsager i bradepanden sammen med kyllingen. Dem tilføjer du bare 45 min inden den er færdig, jeg siger dig det smager fantastisk. På Rotisseriet sætter vi en foliebakke under så fedtet kan dryppe deri.

til denne brugte jeg

en kylling, renset og duppet tør med et stykke køkkenrulle
2 håndfulde friske hakkede krydder urter, jeg brugte persille, rosmarin og basilikum, for det var det jeg havde. Den er også god med timian, men det havde jeg ikke mere af. Brug de urter du foretrækker.
4 laurbærblade, brækket i stykker
en øko citron i både
olie (den du foretrækker)
groft salt og peber
Snor til at binde kyllingen sammen med

krydderkylling bil. 1

Tænd ovn (225 grader) eller grill
skal du lave den i ovn, så sæt den bradepande du skal stege kyllingen i ind i ovnen så den kan blive godt varm

gnid kyllingen i olie og drys den med groft salt og peber både udenpå og indeni

kom lidt af krydder urterne og alle laurbærbladene ind i kyllingen sammen med citronen

løft brystkødet på kyllingen forsigtigt, så den stadig sidder fast. Man kan lave to tunneller med fingrene hvor man kommer krydderurterne ind skær evt et par snit i lårene og kom krydderurterne deri også

kryderkylling bil. 2

Så snører du den sammen så fyldet ikke falder ud når du skal vende den. Jag har ikke en bestemt metode, jeg vikler den omkring oppe fra vingerne og binder den nede ved “lår håndtagene”

i ovn og på grill uden Rotisseri:

hæld lidt olie i den varme bradepande
læg kyllingen på brystet og steg den 5 min
vænd den og steg den 5 min
vend den igen så den ligger på brystet og steg den i en times tid
vend den så brystet kan blive brun og sprødt

På rotisseriet:

krydderkylling på rotisseriet

Du sætter den bare over så klare den selv resten

DSC_0099

Vi serverede vores med en grønsager og en bearnaise dip, fundet på madbanditten.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *