Så har hele familien været i køkkenet og lavet flødeboller, total hyggelig lørdag eftermiddag.

Vi eksperimenterede lidt med smagene og det var både vellykket og knap så vellykket. Men nu får i grundopskriften og så skal jeg nok fortælle mere om smagene.

Til 10 flødeboller skal du bruge:

170 g marcipan (ca) gerne i en rund rulle
100 g sukker
0,4 dl vand
50 g pasturiseret æggehvide
125 g mørk chokolade (eller lys hvis det er det man foretrækker)

Tænd ovnen på 180 grader

Skær marcipanen i skiver og bag dem i 5-8 min, de skal bare blive lidt faste i det

DSC_0047

så koger du vand og sukker op og lader den koge 2 min og så tager du det af varmen

æggehviden piskes let og sukkerlagen piskes langsomt i, hæld det i i en tynd stråle på kanten af skålen

Pisk massen i 15 min til den er godt stiv

flødeboller bil. 2

Sprøjt det på med en sprøjtepose og bag dem 5 min ved de 180 grader, så overfladen lige stivner

flødeboller bil. 3

så smelter du chokoladen, enten ved vandbad eller i microen, pas på den ikke bliver for varm

Hæld chokoladen over flødebollerne. I kan enten pensle dem, men pas på da de er skrøbelige. Eller hæld chokoladen over, det er den der virker bedst for mig.. Tænkte bagefter at man kunne stille dem på en rist med bagepapir nede under risten og så løber chokoladen af der på. Man kan skrabe det af og bruge igen, det gør jeg næste gang.

flødeboller bil. 4

Sæt dem på køl og så er de klar når chokoladen er stivnet, rigtig lækre traditionelle flødeboller.

flødeboller bil 5

SMAGE:

Med hensyn til smag, så lavede vi nogen med 1 tsk jordbær ekstrakt, og lidt farve i, men dem synes jeg ikke vi kunne piske stive nok, så det blev mere til Bøffer. Der skal eksperimenteres noget mere, men smagen var god.

Vi lavede også nogen med 1 1/2 tsk lakridspulver, de stod så flot så det er en succes med pulver. Du putter det i hviden inden sukkerlagen kommer i. De smagt lækkert mildt af lakrids, du kan putte mere i hvis du ønsker mere intens smag.

Vi lavede også en med et espresso shot, men det gik bare slet ikke. De hævede totalt op i ovnen og faldt helt sammen da vi tog dem ud. Rigtig ærgerligt, da de smagte helt fantastisk. Det skal vi arbejde mere på. hvis der er nogen der har lykkedes med mocca flødeboller så sig endelig til.

TIP:

Har du chokolade til overs, hæld i en form eller bare på bagepapiret og hæld nødder over. Stil det på køl og det brækkes i stykker, og du har lækre chokolade godter uden tilsat sukker..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *