Dette er virkelig en nem dessert som du kan lave flere dage før du skal bruge det.. Man kan tilføje lige de smage man vil, kun fantasien sætter grænser. Det var min kære svigermor der viste mig opskriften, og må indrømme vi laver det ofte 🙂

til isen skal du bruge:

2 pasturiserede æggeblommer
50 g sukker
1/2 liter piskefløde
1-2 tsk vaniljesukker (mere hvis du gerne vil have det rigtig sødt)

En form til isen, jeg bruger en Tupperware ring til det, men du kan også bruge et fad.

Choklade eller bær efter din smag.

Vi bruger bla daim, skildpadde, kit kat, rittersport med chokolade og marcipan eller med mint. Du kan blande dem som du lyster, tror efterhånden vi har smagt alle varianter.
Du kan også lave dem med kun en smag, brug fantasien 🙂

Hvor meget du skal bruge er svært at sige, det kommer an på hvor meget fyld du vil have i, men ved eks. daim bruger vi to pakker dobbelt daim til en is.

Det er en god ide og hakke chokoladen inden du begynder, så den er klar.

pisk æggeblomme med sukkeret til det blir lyst og luftigt

i en anden skål pisker du fløde og vanilje sukker, pas på den ikke skiller så kan du ikke bruge fløden. Den skal være så pisket at man kan “lave toppe” af fløden..

Så blander du forsigtigt de to masser sammen, ikke piske, bare vend det sammen så den beholder sin luftighed.

Så kommer du dit valgte fyld i og smækker det på køl.

Hvor lang tid det tager om at fryse kommer an på din fryser men jeg vil skyde på en 6-7 timer

Du behøver ikke røre i den, jeg har prøvet hvor jeg lavede to og rørte i den ene hver 20 min, men der var ingen forskel på konsistensen.

Tag isen ud en 20 min inden den skal spises

Velbekomme

Her er et lille uddrag af nogle is jeg har lavet

emmas islagkage 2013

Emmas islagkage 2014

Melanies islagkage 2014

DSC_0055

Dem i lag er overtrukket med marcipan, og lavet i hjerteforme.

TIP:
Skal man lave dem i lag er det en god ide at komme et par lag film i bunden af formen, så er det nemmere at få isen ud når den skal overtrækkes 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *