Der er ikke noget bedre end en god gang lune og lækre boller på morgenbordet i weekenden.

Det er ret nemt og dejen rører du lige hurtigt sammen aftenen før, jeg plejer at gøre det efter aftensmaden når man alligevel er i køkkenet.

Til en omgang morgenboller skal du bruge:

15 g gær
5 dl vand
1 1/2 tsk salt
2 spsk olie efter eget valg
ca 600 g mel (jeg tog 200 gram italiens fuldkorns mel og 400 g hvedemel, men den kan også laves med ren hvedemel)

Rør gæren ud i vandet, hæld olien i og tilsæt lidt mel

Du rører den bare let i hånden og så tilsætter du saltet og resten af melet, dejen er ret våd

DSC_0046

Så skal den overdækkes og på køl til dagen efter, den skal ikke æltes.

DSC_0048

Når du står op så tænder du ovnen på 250 grader.

Så tager du dejen ud og dypper fingrene i vand og former boller som du ligger på en plade beklædt med bagepapir. Drys dem med hvedemel. Hvor mange du får afhænger af hvor store du laver dem, jeg fik 12 stk. Jeg havde dem på to plader da de flyder lidt ud.

DSC_0050

Så hviler de på bordet til ovnen er varm og du bager dem i 8 min ved 250 grader og derefter sætter du ovnen på 225 og giver dem yderligere 15-20 min, de skal lyde hule når du banker på bunden. De sidste 15 min af bagetiden kan du ordne din morgen rutine og så er bollerne klar når du er 😉

DSC_0054

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *