Vi elsker studenterbrød. Vi har en lækker opskrift på “bagerens” trøfler, og så måtte vi jo prøve at lave studenterbrød. Har brugt en dej til bund som jeg normalt bruger til hindbærsnitter, og det virkede fint. Du kan evt halvere opskriften, hvis du synes der bliver for mange. Men de kan jo holde sig på køl nogle dage.
Til 24 store studenterbrød brugte vi:
Bund:
4 dl mel
1 tsk bagepulver
125 g smør, stuetemperatur
3/4 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1/2 dl vand
bland mel og bagepulver, smuldr smørret i.
Tilsæt sukker og vanilje, og saml dejen med vandet
Rul dejen ud, min var 30×25 cm, vores var lidt tyk så måske den skal rulles lidt tyndere ud, hvis du ikke vil have så meget bund. Det er jo en smagssag, men jeg kan godt lide der er godt med bund.
Bag den ved 200 grader i ca 15-18 min.
Mens dejen køler på en rist (jeg hev den derover på bagepapiret) laver du trøffelmassen, dertil brugte vi:
1900 g Kage, (mazerin tærte, hindbærroulade og chokoladekage, du kan også bruge kagerester)
5 spsk hindbær syltetøj
4 spsk cacao
Romessens (vi brugte ca 1 1/2 bøtte, men det er jo en smagssag)
Hindbærsyltetøj til at ligge mellem bund og trøffel, (vi brugte et helt glas ialt, med det der skal i trøffelmassen)
Rør kagen sammen, jeg brugte min røremaskine, hæld syltetøj og cacao i
smag til med romessens
når bunden er kold smører du den med syltetøj.
Jeg ruller trøffelmassen ud mellem to stykker bagepapir så den passer i størrelse på bunden og så vender du den over på bunden.
Overtræk det med glasur eller smeltet chokolade og drys krymmel på hvis du ønsker det
Jeg smeltede 80 g mørk chokolade og 80 g smør over vandbad. tog skålen af varmen og tilsatte 80 g flormelis, ad flere omgange og rørte kraftigt med piskeris. Lad det køle lidt af inden det kommes på kagen. Tom elsker kokos, så det dryssede vi på halvdelen, krymmel på resten.
Stil den på køl så den er nemmere og skære ud.
Når de er blevet godt kolde, skærer du dem ud i passende stykker.
Server med det samme eller opbevar dem i en lufttæt beholder på køl indtil de skal spises.
Super lækre 🙂