Denne kage er en lækker chokoladekage, som smager himmelsk. Den er let og frisk med bær og flødeskum. Det er et stykke tid siden jeg har lavet den, men jeg har længe tænkt på at nu skal det være 🙂 Det er en kage der nemt rækker til en 10-12 mennesker da man ikke behøver så meget af den for at blive tilfreds
Chokolade kagen:
200 g flormelis
200 g smør
3 spsk cacaopulver
4 spsk kogende vand
3 æg
200 g sigtet mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 håndfuld mandenflager (kan udelades)
Forvarm ovnen til 180 grader, lig bagepapir i bunden af to spring forme (ca 22 cm i diameter) smør siderne og drys dem med mel.
rør cacao pulveret ud i det kogende vand til en lind masse
Sigt melet og tilsæt bagepulveret i en skål
i en anden skål pisker du smør og flormelis til en hvid luftig masse
tilsæt cacao massen, æg, mel og bagepulver
Pisk det hele og vend mandlerne i (hvis du vil have dem i)
fordel dejen i de to forme, skal du være sikker på de bliver lige store og bliver bagt jævnt, så vej dejen og del den i to lige store dele
bag den i 25-30 min, de skal køle helt af inden du tager dem ud af formen
Chokolade glasur:
100 g smør
100 g mørk chokolade
100 g flormelis
smelt smør og chokolade over vandbad (pas på det ikke bliver for varmt, så skiller den) rør flormelis i ad flere omgange, pisk godt ind imellem. Lad den køle lidt af
3 dl piskefløde piskes stift, smag evt til med vanilje eller lidt sukker, vi spiser den bare med ren fløde, synes kagen er sød nok 😉
300 g bær efter eget valg, vi bruger jordbær og hindbær
Sådan ligges kagen sammen:
tag bagepapiret af bundene og læg den ene på et fad
kom det meste af flødeskummet på og fordel bærrene
læg den anden bund på og tryg den let sammen, ret kagen op med en kniv, her brugte jeg resten af flødeskummet til at gøre kagen lige…
Hæld chokoladeglasuren på, og lad lige kagen sætte sig inden du går igang med den (hvis du kan vente)