DSC_0055

Denne kage er en lækker chokoladekage, som smager himmelsk. Den er let og frisk med bær og flødeskum. Det er et stykke tid siden jeg har lavet den, men jeg har længe tænkt på at nu skal det være 🙂 Det er en kage der nemt rækker til en 10-12 mennesker da man ikke behøver så meget af den for at blive tilfreds

Chokolade kagen:

200 g flormelis
200 g smør
3 spsk cacaopulver
4 spsk kogende vand
3 æg
200 g sigtet mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 håndfuld mandenflager (kan udelades)

Forvarm ovnen til 180 grader, lig bagepapir i bunden af to spring forme (ca 22 cm i diameter) smør siderne og drys dem med mel.

rør cacao pulveret ud i det kogende vand til en lind masse

Sigt melet og tilsæt bagepulveret i en skål

i en anden skål pisker du smør og flormelis til en hvid luftig masse

flor og smør

tilsæt cacao massen, æg, mel og bagepulver

færdig dej

Pisk det hele og vend mandlerne i (hvis du vil have dem i)

fordel dejen i de to forme, skal du være sikker på de bliver lige store og bliver bagt jævnt, så vej dejen og del den i to lige store dele

DSC_0056

bag den i 25-30 min, de skal køle helt af inden du tager dem ud af formen

Chokolade glasur:

100 g smør
100 g mørk chokolade
100 g flormelis

smelt smør og chokolade over vandbad (pas på det ikke bliver for varmt, så skiller den) rør flormelis i ad flere omgange, pisk godt ind imellem. Lad den køle lidt af

3 dl piskefløde piskes stift, smag evt til med vanilje eller lidt sukker, vi spiser den bare med ren fløde, synes kagen er sød nok 😉

300 g bær efter eget valg, vi bruger jordbær og hindbær

Sådan ligges kagen sammen:

tag bagepapiret af bundene og læg den ene på et fad

DSC_0043

kom det meste af flødeskummet på og fordel bærrene

kage, flødeskum, bær

læg den anden bund på og tryg den let sammen, ret kagen op med en kniv, her brugte jeg resten af flødeskummet til at gøre kagen lige…

opsmurt kage

Hæld chokoladeglasuren på, og lad lige kagen sætte sig inden du går igang med den (hvis du kan vente)

glasur hældes på

færdig kage

1 stykke kage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *