Jeg elsker personligt kanelsnegle, det sprøde ydre og den bløde midte, mums. Men Emma og Tom mente vi skulle prøve noget nyt, så jeg lavede en portion dej. Rullede den ud og smurte nutella på halvdelen og Remonce på den anden del. De var rimelig vellykkede, men nu elsker vi også nutella..

Til 24 snegle skal du bruge:

en pakke gær
3 dl lunken mælk
2 spsk sukker
60 g smeltet smør
et æg (vil du lave uden æg, kan du evt bruge lidt yoghurt naturel)
ca 450 g hvedemel

Opløs gæren i mælken

Så bruger jeg min røremaskine, men du kan sagtens røre det sammen i hånden.

Tilsæt de andre ingredienser, men hold tilbage med melet og stop når den er elastisk og en smule våd uden at klæbe.

Jeg lader min stå og røre i 6-7 min, inden jeg stiller den til hævning til den har dobbelt størrelse

Så skal du vælge dit fyld, her er nogle muligheder

kanelfyld:
100 g smør
100 g sukker
2 tsk kanel (eller mindre)

nutella, jeg brugte et glas til halvdelen af dejen, og det var passende

smør/chokolade:
smør dejen med smeltet smør, hak noget chokolade og drys det på

syltetøj

eller hvad du ellers kan finde på

når jeg har klargjort fyldet, ruller jeg dejen ud til en firkant, min var ca 50×30 cm.

kom fyldet på og rul den sammen.

skær den ud i 1 1/2-2 cm tykkelse og kom dem på bageplade beklædt med bagepapir, jeg brugte to. Lav mellemrum da de hæver op.

lad dem hæve 30 min og pensl dem med et sammenpisket æg

DSC_0002

bag dem ved 200 grader i 18-20 min

Du kan komme glasur på, men de smagte rigtig lækkert uden

DSC_0007

De er bedst lige fra ovnen, men du kan også fryse dem og varme dem 6 min i ovn inden servering. Du skal bare fryse dem ned lige inden de er helt afkølede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *