Efter flere opfordringer får i her opskriften på en syndig og lækker kage. Den kan skæres ud i små mundrette bidder eller i portions størrelse, serveret med en klat creme fraice. Man kan ikke spise så meget af gangen, så den rækker langt.
til en kage skal du bruge:
Bund:
120 g hakkede hasselnødder
115 g sukker
150 g hvedemel
125 g smeltet smør
Tænd ovnen på 200 grader
bland nødder, sukker, hvedemel i en skål, saml dejen med den smeltede smør
Hæld det i en form/fad beklædt med bagepapir og tryg det fladt (Jeg lavede dobbelt portion, da Tom skulle have med til 30 kollegaer, jeg fik 40 stk, men en normal portion passer til et 20×30 fad)
Bag det ved 200 grader i 12 min
imens gør du fyldet klar
Fyld:
100 g blødt smør
180 g sukker
2 æg
180 g blandede hasselnødder og mandler, let hakket
evt smeltet mørk chokolade til at hælde over
Rør smør og sukker sammen og rør æggene i
kom nøddeblandingen i og hæld det over bunden
Bag kagen i ydeligere 20 min
lad den lidt køle af, hæld smeltet chokolade over, det gør den lige lidt lækrere, kom den på køl
skær den ud i passende stykker
Den er lækker konfektagtig…
Kagen kan med fordel bages dagen før og opbevares på køl. Det blir den bestemt ikke ringere af…
Gitte
25. juli 2015 at 11:10 pm (4 år ago)Har lige serveret din nøddekage.. Og den var pragtfuld😀
Fru Munk
20. august 2015 at 8:11 am (4 år ago)dejligt at høre det er bestemt også en favorit her hjemme 🙂