DSC_0010

Efter flere opfordringer får i her opskriften på en syndig og lækker kage. Den kan skæres ud i små mundrette bidder eller i portions størrelse, serveret med en klat creme fraice. Man kan ikke spise så meget af gangen, så den rækker langt.

til en kage skal du bruge:

Bund:
120 g hakkede hasselnødder
115 g sukker
150 g hvedemel
125 g smeltet smør

Tænd ovnen på 200 grader

bland nødder, sukker, hvedemel i en skål, saml dejen med den smeltede smør

DSC_0002

Hæld det i en form/fad beklædt med bagepapir og tryg det fladt (Jeg lavede dobbelt portion, da Tom skulle have med til 30 kollegaer, jeg fik 40 stk, men en normal portion passer til et 20×30 fad)

Bag det ved 200 grader i 12 min

DSC_0003

imens gør du fyldet klar

Fyld:
100 g blødt smør
180 g sukker
2 æg
180 g blandede hasselnødder og mandler, let hakket

evt smeltet mørk chokolade til at hælde over

Rør smør og sukker sammen og rør æggene i

kom nøddeblandingen i og hæld det over bunden

DSC_0005

Bag kagen i ydeligere 20 min

DSC_0008

lad den lidt køle af, hæld smeltet chokolade over, det gør den lige lidt lækrere, kom den på køl

DSC_0009

skær den ud i passende stykker

DSC_0010

Den er lækker konfektagtig…

DSC_0018

Kagen kan med fordel bages dagen før og opbevares på køl. Det blir den bestemt ikke ringere af…

2 Comments on Nøddekage

  1. Gitte
    25. juli 2015 at 11:10 pm (3 år ago)

    Har lige serveret din nøddekage.. Og den var pragtfuld😀

    Svar
    • Fru Munk
      20. august 2015 at 8:11 am (3 år ago)

      dejligt at høre det er bestemt også en favorit her hjemme 🙂

      Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *