Dette er en ret jeg er vokset op med. Det er bare sådan en man slet ikke kan undvære og den tager en tilbage til barndommen.. Lækker smagfuld og så er det en god undskyldning for at spise kartoffelmos. Vi spiser som regel resterne dagen efter, hvor Emma får pasta til og vi spiser kogte grønsager.

Der er ikke det store hokus pokus, den er en nem og simpel og billig ret.. Man kan spice den op, ven at komme forskellige grønsager i hvis man ønsker. Vi foretrækker den dog som den er og så spise grønsagerne ved siden af.

Sovsen:

500 g hakket oksekød
1/2 l okse fond (kogt vand og 2 boullion terninger kan også gøre det)
2 store løg
3 fed hvidløg
8 champignon hakket fint (du kan udelade dem, men de giver en god smag uden at smage af champignon)
salt, peber
2 spsk paprika (eller mindre, prøv dig frem)
140 g tomat pure (en stor dåse)
1 1/2 dl fløde
madkulør (vores skal bare være brunt, ellers er det bare helt forkert)
evt jævning

Hak løg, hvidløg og champignon og svits det i en gryde

tilføj kødet og brun det

TIP: hvis du har problemer med at dele kødet kan du bruge en kartoffel moser når det lige har brunet lidt

tilsæt salt, peber og paprika og lad det simre lidt

hæld pure i go bland det godt

tilsæt fond/boullion og lad det simre ved svag varme. Jeg laver ofte mit i god tid, for jo længere det står jo bedre smager det. Det er endnu bedre dagen efter.

tilsæt fløde og madkulør, jævn det til det har den konsistens du ønsker. Jeg behøvede det ikke men min stod også og simrede i flere timer.

DSC_0013

Kartoffelmos:

2 kg kartofler, skrællet og kogt møre i saltet vand, der må gerne lige være en lille bund slat vand tilbage i gryden
100 g smør (eller mindre)
fløde (eller mælk) til det har den rette konsistens
smag til med salt og peber

Jeg laver min på røremaskinen og kommer bare kartoflerne i og tilsætter hakket smør, salt, peber og så til sidst fløden.

Den er også utrolig lækker hvis du kommer 100 g revet cheddar i, Ja vi spiser en del cheddar, mums.

Skal der grønsager til så passer kogte gulerødder godt hertil.

velbekomme

DSC_0017

Jeg prøvede at lave en kollegas opskrft på blomkålsmos til Tom og Jeg

et blomkål, kogt (husk at dræne noget af væsken fra blomkålen, gennem en si eller et viskestykke ellers bliver den vandet)
1/2 pakke neutral flødeost
lidt smør i tern
salt og peber

Den smagte så lækkert

Vi lavede også en blanding af halv kartoffelmos og halv blomkåls mos som Emma spiste med velbehag, hun kunne ikke smage blomkålen. Sådan får du grønsager i dine børn, du skal nok bare lade være at fortælle det bagefter 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *