Efter en stille uge her på siden, grundet efterårsferie, er jeg klar igen med en lækker opskrift. Håber i vil nyde den lige så meget som os. Den er rigtig lækker.

Jeg har en svaghed for cheesecake, det lækre cremede fyld og den knasende bund. Jeg har fundet denne opskrift på nettet, (simplyrecipies.com) og den er så syndig lækker. Første gang jeg lavede den fik jeg mavepine, kunne bare ikke stoppe igen. Cheesecake kan laves på et utal af måder og med forskellige smage. Jeg er mest til den traditionelle uden de store dikkedarer. Det er ikke for de sarte, den er fuld af fuldfed ost og fløde, men så bliver den også bedst.

Denne er en bagt chesecake, så den er altså uden husblas. Den er stadig cremet og lækker, men pas på du ikke bager den for meget for så bliver den tør.. Hvordan ved man så om den er færdig? Ja det er ikke nemt for den skal virke lidt flydende, og så sætter den sig når den blir kold. Men du skal i hvert fald ikke give den læmgere end der står i opskriften. Det er vigtigt du overholder de røretider der står i opskriften. Det er det der gør den så let og lækker.

Den tager sin tid, og kan virke uoverskuelig, men følg opskriften og tag den tid du har brug for, det er virkelig det værd.

Nå ikke mere snak her kommer den:

tænd ovnen på 175 grader

Gør en springform på ca 24 cm klar. Den skal nemlig stå i vandbad i ovnen mens den bager. Så det er vigtigt at pakke den ind i staniol for, at vandet ikke skal trænge ind til bunden og gøre den blød.
Vær omhyggelig, så du ikke laver hul, dette er alfa og omega for en god kage, så brug tiden på det.

DSC_0047

Bund:

200 g digestive kiks
2 spsk sukker
70 g smeltet smør (bruger du usaltet smør skal der lige tilsættes et nip salt)

kom kiksene i food processoren indtil det er fint hakket. Bland det med sukkeret i en skål og brug dine hænder til at ælte smørret i

kom det i bunden af springformen (gem en lille håndfuld til senere) og mas det forsigtigt flad med hænderne. Den må gerne gå lidt op ad siderne.

DSC_0045

Bag den i 10 min nederst i ovnen, tag den ud og lad den køle lidt af

Skru ovnen ned på 160 grader

så kommer du til fyldet

Fyld:
900 g flødeost den fede slags, ikke noget light, (jeg prøvede at bruge en billig fuldfed en, men den blir allerbedst med philadelphia)
270 g flormelis
nip salt
2 tsk vanilje
4 store æg
160 ml creme fraice
160 ml fløde 38%

Jeg gør alle tingene klar inden jeg starter, så de lige er klar til at komme i

hak osten i stykker og rør den på medium fart i min 4 min indtil den er cremet, blød og uden klumper

HUSK: skrab siderne ned mellem hver ingrediens så der ikke sidder klumper og det hele bliver rørt i dejen

DSC_0050

tilsæt flormelis og lad den røre i 4 min

kom vanilje og salt i og rør i 4 min

nu skal du så komme et æg i ad gangen og piske 1 min mellem hver æg

hæld creme fraicen i og pisk til det er rørt godt ind i dejen uden klumper, så hælder du fløden i og gør det samme

DSC_0052

Kog 1 1/2 l vand så det er klar til du skal bruge det

Stil springformen i en bradepande med høj kant, og hæld fyldet over bunden

DSC_0054

Sæt den nederst i ovnen og hæld forsigtigt det kogende vand i bradepanden. Det skal gå til ca midt på springformen.

Bag nu kagen i 1 1/2 time

Når den er færdig så åbner du ovndøren på klem og lader den køle af en times tid. Når den køler af på denne måde undgår du kagens overflade sprækker, den falder lidt sammen når den køler.

DSC_0068

så dækker du kagen med staniol, (men pas på det må ikke røre kagen, så går den i stykker) og stiller den på køl i min 4 timer

Topping:

230 g creme fraice
18 g flormelis
1/2 tsk vanilje

Pisk crème fraice med sukker og vanilje og stil det på køl til du skal bruge det.

Jordbær kompot:

200 g frosne jordbær (eller hindbær hvis du foretrækker det)
25 g flormelis (mere hvis du ønsker det sødere, smag dig frem)
en smule vand til at koge bærrene i
lidt citronsaft til at give den lidt syre der passer til den søde kage.

kog bær med sukker i en smule vand, brug en kartoffelmoser til at mase bærrene, lad det koge under omrøring ved medium varme i 5 min, eller til det begynder at blive tykne, Sæt det på køl til du skal bruge det.

Når kagen er afkølet varmer du siderne let med en hårtørre (så går den ikke i stykker når du fjerner ringen) og skær rundt i kanten med en skarp kniv så du er sikker på den har sluppet siderne.

Læg den på et fad og smør creme fraice toppingen på. Du kan servere jordbær kompottet til så folk selv kan tage på hvis de ønsker det, eller du kan komme det på kagen.. Jeg serverede det ved siden af.

Jeg lavede kagen til påske, og der kom jeg lidt gul farve i toppingen, og pyntede med sukkeræg. En lækker påskekage..

IMG_2704

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *