Så skal der laves muffins. Disse er lækre og svampede og så smager de virkelig af chokolade, da der er både hvid, lys og mørk chokolade i. Denne opskrift giver 20-24 muffins, men jeg gør det at jeg laver 12 muffins og så smider jeg resten af dejen i en smurt springform, så når den er kølet af så smider jeg den i fryseren. På den måde har du en kage til uventede gæster.. Det er en nem opskrift, Emma lavede selv denne omgang muffins, så du kan nemt sætte ungerne igang…

Når du skal lave dejen så skal du bruge to skåle. En mindre til det våde og en stor til de tørre ingredienser..

De tørre ingredienser:

5 dl mel
1 dl kakaopulver
knivspids fin salt
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
100 g hvid hakket chokolade
100 g lys hakket chokolade
100 g mørk hakket chokolade

DSC_0001

den våde del:

2 1/2 dl yoghurt, a38, ymer eller lign
1 1/4 dl smeltet smør
2 1/2 dl sukker
1 æg
ca 1-1 1/2 dl appelsinjuice, start med 1 dl og hold resten tilbage, dejen må ikke blive for flydende.

DSC_0003

nu hælder du det våde i det tørre, du skal bare røre til det er rørt sammen, er det meget tørt så hæld mere juice i.

DSC_0004

Det skal ca have denne konsistens

DSC_0016

så kommer du papirsforme i din muffinform og kommer dej i

DSC_0019

resten kommer du i en smurt springform (eller du laver flere muffins, men dejen blir ikke bedre af at stå, så du skal bruge den med det samme)

DSC_0021

du bager dem ved 200 grader i 20 min, kagen giver du ca 40 min ialt, eller til du kan stikke en kniv i og dejen ikke hænger ved.. Den skal stadig virke lidt blød.

Så skal de pyntes, vi kan godt lide smørcreme så det bruger vi. Du kan farve det i de farver du ønsker.

smørcreme:

250 g blødt smør
250 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 past æggeblomme

du kommer det hele i en skål og så skal det piskes med en elpisker. Du kan ikke piske smørcreme for meget, den skal blive cremet og lækker. Smørcreme skal bruges med det samme, bliver den blød så stil den et øjeblik på køl… Men ikke for længe for den bliver stiv når den bliver kold.

Nogle gange bruger vi også chokolade topping, og det smager sindsygt lækkert. Den skal du lave dagen før eller flere timer i forvejen da den skal på køl, opskriften kommer her:

chokolade topping:

100 g hakket chokolade
100 g fløde

fløden varmes op til kogepunktet og tages af

hæld det over chokoladen og lad det stå 5 min, hvorefter du rører det sammen med en ske

kom husholdnings film over, men den skal helt ned og røre chokoladen og op langs siderne så den ikke danner kondens. Det ødelægger den.

stil den på køl i 3-4 timer, til den er helt kold eller endnu bedre til næste dag

så skal den piskes, men vær forsigtig i starten, konsistensen skal blive som mayonnaise. Hvis du pisker en for meget så skiller den.. så vær opmærksom…

så kan du slippe din indre konditor løs, pynt alt hvad du lyster… Krymmel, farver, friske bær, dette er et job ungerne vil elske og alle kan være med uanset alder. Skal du gemme dem så vent med at pynte, til du skal bruge dem, du kan evt fryse dem ned. Når der er kommet smørcreme på skal de opbevares på køl. Men de bliver mere faste når de står på køl, så tag dem ud lidt inden de skal spises, server dem inden smørcremen løber væk 😉

DSC_0023

DSC_0025

Her er et lille udpluk af de muffins Emma og jeg har lavet….

Muffins med smørcreme, chokoladetopping og frysetørrede jordbær
IMG_5546

Disse er pyntet som dem ovenover men med krymmel og flag
IMG_2736

Emmas halloween muffins, vi kom 3 farver i sprøjteposen på en gang. Men næste gang skal der mindre sort i da den blev lidt for dominerende.

DSC_0034

DSC_0029

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *