Så er vi gået ind i jule måneden og i skal bestemt ikke snydes for julelækkerier. Havregryns kuglerne kan sagtens spises hele året rundt, og det gør vi også, men vi synes bestemt den hører julen til.

Dette er en opskrift jeg har brugt siden jeg var barn, så jeg aner ikke hvor den oprindeligt stammer fra. Det er ikke meget der er lavet om på den i årenes løb, men nu er den som vi godt kan lide den, kaffesmagen er lidt gennemtrængende, så smag jer evt frem med lidt af gangen. Vi elsker rommessens, så der er meget af den i, men igen smag jer frem…

Den er så nem at ungerne selv kan lave den, men vær forberedt på havregryn og kokos i hele køkkenet 😉

til ca 30 stk skal du bruge:

250 g havregryn (finvalset er bedst synes jeg)
200 g sukker
125 g meget blød smør (evt lige blødgjort i micro ovnen, men ikke helt smeltet)
3 spsk cacao
1 espresso shot
lidt over 1/2 flaske rommessens

50-100 g kokos til at rulle kuglerne i

bland havregryn, sukker og cacao sammen, tilsæt smørret og pisk det med en elpisker

tilsæt kaffe og romessens og smag til, og rør/pisk til det er godt blandet

DSC_0124

laves til kugler og rulles i kokosflager

opbevares i tæt lukket beholder i køleskab, men når man skal spise dem kan du med fordel tage dem ud lidt inden du skal spise dem, så er konsistensen bedst 🙂

Velbekomme

DSC_0129

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *