Stor favoritten hos os er brunkager, vi elsker dem, og jeg laver ofte 3-4 portioner i løbet af december fordi de bare forsvinder. Selv vores hund Loke er helt vild med dem, så de holder ikke længe her i huset.

Jeg har skævet lidt til Mette Blomsterbergs opskrift, men har ændret den lidt. Vi er meget traditionelle når det gælder brunkager. De er nemme at lave og det er ikke så vigtigt om de bliver skåret tykke eller tynde ud, de er blevet sprøde hver gang for mig..

De skal laves i forvejen og så bages når dejen er helt kold, så bliver den nemlig hård så den er til at skære ud. Selve dejen tager 10 min og lave, og det er ret simpelt…

Til en portion på en 140 småkager skal du bruge:

250 g rigtig smør
250 g mørk farin
125 g lys sirup
2 tsk potaske røret ud i en smule koldt vand
3 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
2 tsk stødt ingefær
1 tsk allehånde
100 g mandelsplitter
500 g mel

kom smør, farin og sirup i en 2 liters gryde og varm det op til en 70 grader, tag den af kogepladen

DSC_0074

mål de andre ingredienser af

DSC_0076

imens det varmer blander du mel, mandelsplitter og krydderierne

DSC_0078

rør potasken ud i koldt vand og rør det i den varme masse

tilsæt melblandingen og rør det til det er godt blandet, jeg bruger en bagespatel

kom bagepapir i en brødform og hæld dejen heri, fordel den så den er jævn

DSC_0082

Lad den stå på bordet til den er kold og er blevet hård

DSC_0084

jeg tager dejen ud af papiret og skærer den på langs så jeg får 2 stænger

DSC_0086

så skal den skæres ud og ligges på en bageplade med bagepapir, husk at lave afstand imellem dem, da de hæver op

DSC_0089

bag dem 9-12 min ved 180 grader, køl dem af og opbevar dem i en kagedåse

DSC_0090

voila lækre sprøde brunkager, håber i kan lide dem

DSC_0092

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *