Dette er en ret vi spiser tit her hjemme. men forskelligt tilbehør. Vi er ikke helt enige i om hvor stærk den skal være. Emma og jeg kan godt lide den lidt mild men hvor den stadig kan mærkes en smule i munden, men Tom vil have den skal være så stærk at den næsten ikke er til at spise (mandens smagsløg må være helt væk) og for at vi alle kan få aftensmad så vinder pigerne 😉

Denne opskrift er inspireret af en masse andre jeg har fundet på nettet, og så har jeg fundet frem til den der bare falder i vores smag… Man er nød til at prøve sig frem, for chili con carne kommer i et utal af variationer, så det er altså en sagssag….

Den smager bedst hvis den får lov til at simre på komfuret i en 2-3 timer, og er endnu bedre dagen efter.. Vi er 3 mennesker og vi har til to dage, så lækkert..

Men her kommer vores favorit:

500 g hakket oksekød
3 fed hvidløg finthakket
et meget stort rødløg (eller 2-3 små) finthakket
2 røde chili udkernet og finthakket,
et glas champignon finthakket (bruger foodprosessoren til at hakke dem)
2 dåser chili beans (man kan nøjes med en dåse, men vi elsker bønner)
en stor dåse tomat pure
en dåse hakkede/flåede tomater
1/2 tsk chayenne peber
1 tsk paprika
en knivspids spidskommen (kan udelades)
1 1/2 tsk grov salt
1 tsk frisk kvernet peber (smag jer frem med mængden af krydderier, måske i skal bruge mere eller mindre)
et nip tørret chili, jeg smager det til når det har stået og simret på komfuret nogle timer
10-20 g mørk chokolade som kommes i til aller sidst 5 min inden servering, men du kan udelade det.

til servering kan du evt bruge:

cremefraice, det hjælper også hvis man synes den er lidt stærk

nachos, er såå gode at dynge en mængde chili på sammen med cremefraice

tomat med friskhakket rødløg

tortillaer evt med salat til

hvis man skal holde det LCHF så kan man lave grønsags fladbrød til, opskriften finder du her: http://frumunksmadgodter.dk/2014/08/26/fladbroed-med-groensager-lchf/

sådan gør du:

svits hvidløg, løg, chili og champignon i smør, kokosolie eller alm olie i en rummelig gryde, til de er bløde (jeg bruger altid en blanding af kokosolie og klaret smør)

brun kødet sammen med løgblandingen, tilsæt pure og bland det godt sammen

tilsæt chayennepeber, salt, peber og spidskommen og rør det godt sammen

hæld tomaterne i og når det koger skruer du ned så det bare simrer og lader det stå under låg nogle timer (mindre kan også gøre det, men væden koges ind og det blir den så lækker af)

rør i den med jævne mellemrum

når den er ved at være færdig, hælder du bønnerne i så de ikke koger helt ud, jeg hælder chili sovsen med i, og lader det koge 5-10 min. Så smager du den til og efter du har tilsat chokoladen så skal den ikke koge mere, rør godt i den så den er jævn fordelt..

DSC_0068

server den med dit valgt tilbehør, bon appetit 🙂

DSC_0111

TIP: hvis du som den eneste i familien ønsker en stærkere chili, så læg din favorit chili i fryseren et par timer og riv den over inden du spiser..

DSC_0152

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *