Vi har en gluten allergiker i familien og til en fødselsdag så synes jeg at der skulle være noget som alle kunne spise. Synes tit det er enten eller og hvorfor skal nogen udelukkes fra noget, når man kan lave noget lækkert alle kan spise. jeg lagde hovedet i blød, og det kom der denne lækre sag ud af… Grundopskriften er den samme som jeg bruger til mine brownies, (hvorfor ændre på noget der fungerer) men der er tilsat mandel mel og så med en lækker og frisk jordbærmousse i.

Jeg bruger kokos (palme) sukker (som kan købes i de fleste store supermarkeder) fordi jeg synes kagen bliver alt for sød hvis man bruger alm sukker, men det kan du sagtens hvis du vil..

Mousse er ikke noget jeg har den store erfaring med, så der måtte jeg prøve mig frem. Husblas har aldrig været noget jeg har haft den bedste erfaring med, men nu skulle det prøves, og det lykkedes da også. Moussen var let og lækker, du kan sikkert lave den med andre bær, men vi elsker jordbær, så det var det oplagte valg..

Når man laver noget med jordbær, så er det vigtigt der er noget surt til at opveje de søde jordbær. Her har jeg brugt lime, simpelthen fordi jeg elsker lime, citron kan også bruges, så du må prøve at smage dig frem..

Jeg laver en chokolade topping som jeg kommer på, men du kan pynte den som du vil, opskriften kommer nederst i indlægget..

300 g mørk chokolade (husk at kigge om der er spor af gluten i hvis du laver den til en gluten allergiker, det er der tit i chokolade)
300 g blødt smør
195 g kokossukker,
2 tsk vaniljepulver
1/3 tsk bagepulver
6 æg, delt i hvider og blommer
50 g mandelmel (alm mandler malet til mel, de kan købes i supermarkeder, men du kan også selv male dem)

tænd ovnen på 185

smelt chokolade over vandbad, lad det køle en smule, det må ikke være for varmt når du skal blande det.

smeltet chokolade

pisk æggeblommer med kokossukker, bagepulver og vaniljepulver

sukker og æggeblomme

når det er luftigt tilsætter du den bløde smør og pisker den ind i massen

DSC_0028

i en anden skål pisker du hviderne stive

æggehvider

så blander du chokoladeblandingen med sukkerblandingen, tilsætter mandelmelet og rører til den er rørt sammen

chokoladebl med sukker

mandelmel

vend æggehviderne i og rør den forsigtigt sammen

tilsæt æggehvider

når dejen er rørt sammen så fordeler du den i to springforme, jeg brugte to bageringe på 22 cm i diameter, jeg vejede dejen af så der kom lige meget dej i hver ring..

DSC_0022

bag den i 30-35 min, den er meget blød men bliver fast når den er kølet af

DSC_0028

lad kagen køle af mens du laver moussen

Jordbærmousse

½ kg meget modne jordbær, frosne kan også bruges, men tag dem ud så de er tøet…
2 spsk rørsukker (er jordbærrene søde så undlad sukker, smag dig frem)
4 dl fløde
saft fra en 1 lime
1 tsk vaniljesukker
3 blade husblas

Læg husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Skyl jordbærrene og fjern den grønne stilk. Hæld jordbærrene i en lille gryde og mos dem let med en gaffel. Tilsæt lime og sukker og lad det derefter koge i 5-10 minutter.

DSC_0025

Tag gryden af varmen, Hæld evt lidt af jordbærvæden ud over den underste lagkagebund.

Smelt husblassen i den varme jordbærmasse..

Når jordbærmassen er afkølet så meget, at den er håndvarm, pisker du fløden til skum med vaniljen. Pas på du ikke pisker det for meget, så skiller moussen nemlig. Derefter vender du jordbærrene forsigtigt med flødeskummet.

DSC_0030

DSC_0032

tag en bagering og kom bagepapir rundt i kanten, det gør det nemmere at få kagen ud af ringen igen, stil den på det fad den skal serveres på.

Fordel jordbærmoussen ud over lagkagebunden og tryk den næste lagkagebund ned oven på jordbærmoussen. Stil i køleskabet i et par timer, eller til næste dag. Jeg lavede den dagen før den skulle bruges.

DSC_0038

da jeg tog kagen ud og fjernede ringen og papiret så den således ud

DSC_0039

topping som jeg ofte bruger, den er sød men når kagen ikke er oversød så synes jeg det passer godt sammen

100 mørk chokolade
100 g smør
100 g flormelis

chokolade og smør smeltes over vandbad og flormelis røres i, tag skålen af gryden den og rør til den er blank og glat. Det kan godt tage lidt tid. Sæt den til side til den er kølet lidt og er blevet tykkere.

Ca denne konsistens skal den have nå den er klar til brug, så er den nemmest at arbejde med.

DSC_0043

hæld det over kagen og smør det ud med en spatel, pynt den som du vil, evt med marcipan eller flødeskum

DSC_0046

har lavet den et par gange og de blev pyntet således, Velbekomme 🙂

DSC_0056

DSC_0052

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *