BROWNIE UDEN MEL, MED LAKRIDS KARAMELLER

Halløj, min nye favorit… Dette er en syndig lækker og slet ikke kcal fattig kage der smager himmelsk. Den har en rig chokoladesmag, men fordi den er lavet med kokossukker så er den ikke oversød. Den er helt konfektagtig og smelter på tungen. Den kan sagtens laves dagen før og smides på køl, det blir den kun bedre af…

Har søgt en del på nettet, for at finde den bedste brownie, og de fleste uden mel er lavet med alm sukker. Jeg ville gerne bruge kokossukker, da det påvirker blodsukkeret mindre end alm sukker, men har du ikke kokossukker så brug bare alm hvis du vil.. Kokospalme sukker kan efterhånden købes i de fleste store supermarkeder..

Hvis man som mig gerne vil undvære hvedemel eller er gluten allergiker, så er dette den perfekte kage. Den er ikke LCHF pga mængden af kokossukker, men så længe der ikke er hvedemel i er jeg glad..

Tænker det ville klæde den med en klat vaniljeis til, eller bare en god kop kaffe.. Jeg lavede en topping, af 50 g chokolade og 25 g smør, som jeg smeltede over vandbad og kom på, men den kan sagtens spises uden…

til en lille bradepande skal du bruge

200 g mørk chokolade (husk at kigge om der er spor af gluten i hvis du laver den til en gluten allergiker)
200 g smør
130 g kokossukker
1 1/2 tsk vaniljepulver
1/2 tsk bagepulver
4 æg, delt i hvider og blommer
50 g hasselnødder
12-15 hjemmelavede karameller, med et strejf af lakrids. (kan udelades og du kan sikkert også bruge købe karameller, dette var en rest der var tilbage efter mine karamel cookies)

tænd ovnen på 185

smelt chokolade over vandbad, lad det køle en smule, det må ikke være for varmt når du skal blande det.

pisk æggeblommer med kokossukker, bagepulver og vaniljepulver

sukker og æggeblomme

når det er luftigt tilsætter du den bløde smør og pisker den ind i massen

DSC_0004

i en anden skål pisker du hviderne stive

så blander du chokoladeblandingen med sukkerblandingen, og rører til den er rørt sammen

DSC_0006

vend æggehviderne i og rør den forsigtigt sammen

DSC_0016

kom den i et ovnfast fad beklædt med bagepapir (mit var 20×30) jeg kom nødderne i her, jeg prikkede dem bare i hvor jeg synes. Det var også her jeg kom karamellerne i, stak dem bare ned i dejen. Det var helt klart dem der satte prikken over i’et for mig, det smagte helt fantastisk. Det var rigtig lækkert at få en bid med sej karamel med et strejf ag lakrids, mums mums..

DSC_0017

DSC_0040

bag den i 30 min

lad den køle, lidt af på bordet inden du stiller den på køl, den skal være helt kold før du skærer den ud..

kagen med topping

DSC_0027

de færdige bidder

DSC_0035

FRU MUNK’S KARAMEL COOKIES

Jeg lavede forleden nutella cookies, og de var virkelig lækre, men min skønne datter spurgte om jeg også kunne lave dem med karamel. Det skulle prøves og det lykkedes synes vi, men nu er vi også vild med karamel. (hun har nu nogle ret gode ideer hende Frøken Skipper)

Det var meningen jeg villle lave dem ligesom med nutella cookies hvor jeg indkapslede det i dejen. Jeg prøvede men karamellen ville bare ikke blive der… Først synes jeg de så mærkelige ud, men da jeg smagte dem glemte jeg det. Synes nu mere de ser sådan lidt rustikke ud 😉

Jeg lavede min egen karamel med et strejf af lakrids, jeg kom bare en spsk lakridspulver ned til sukkeret og rørte det sammen inden jeg tilsatte de andre ting, og kogte dem. Men jeg er da sikker på du også kan bruge købe karameller hvis du ikke vil igang med at lave dem selv….

hvis du vil lave din egen karamel så sætter jeg et link til opskriften, men du skal ikke koge dem mere end 40 min, de skal være bløde, de bliver hårde og seje under bagningen

http://frumunksmadgodter.dk/2015/02/19/karameller/

ellers så brug købe karameller, men køb nogle bløde af slagsen

jeg bruger den samme cookies opskrift som jeg altid bruger:

250 g hvedemel
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
125 g sukker
125 g brun farin
140 g meget blød smør (IKKE smeltet)
1 tsk vaniljesukker
1 æg
50 g chokolade

bland mel, bagepulver, natron og salt i en mindre skål, i en anden pisker du smør, sukker, farin og vaniljesukker i ca 5-6 min det skal være blødt og en smule luftigt

så pisker du ægget i og derefter mel blandingen. stop med at piske når dejen er homogen.

så rører du chokoladen i med en ske, eller ælter den blidt i

nu er dejen klar, den skal ikke på køl, men bruges med det samme..

DSC_0001

så deler du dejen op i kugler (mine vejede 35 g) og kommer en karamel inden i

DSC_0003

luk den til, det er vigtigt for selvom de flyder ud, så bliver det i dejen.

DSC_0007

DSC_0009

så skal de bages ca 14 min de skal være lyse med lidt gyldne kanter…

DSC_0011

lad dem køle lidt af på bagepladen og når de er faste nok til at flytte dem så læg dem på en bagerist så de kan køle helt af…

Synes faktisk de endte med at se ret seje og appetitlige ud, men måske jeg er farvet af at de bare er så lækre. Det er helt sikkert en opskrift der er værd at prøve hvis man vil servere noget nyt for gæster…

DSC_0014

COOKIES MED KERNE AF NUTELLA

Emma så en opskrift på nettet den anden dag på cookies med nutella i midten og det mente hun vi skulle lave. Jeg var helt med på den (elsker nutella og kan spise det med ske direkte fra glasset, ikke at jeg gør det HE HEM….. ) Nå men jeg ville ønske jeg havde kommet mere nutella i, det var lige lidt nok, men hey så må vi bare prøve igen ikk? Min skønne datter spurgte om man ikke kunne lave dem med karamel inden i, og det skal vi da bestemt også prøve. Hun er sgu fuld af ideer hende “den bette” som vist ikke er så bette mere 😉

Jeg har brugt opskriften der allerede er på siden, men med mørk chokolade i stedet for Daim. Jeg lavede nogle chokolade stykker ved at smelte chokoladen og komme det i et kræmmerhus. Derefter lavede jeg små chokolade prikker på et stykke bagepapir. Det gjorde jeg fordi jeg gerne ville have at dejen var uden de helt små stykker chokolade, der kommer når man hakker den. Synes at dejen kan se beskidt ud, så jeg ville prøve at gøre det sådan her. Er sikker på man kan købe chokolade der er i små stykker, eller du kan også bare hakke det og bruge det. Men nu er jeg jo lidt af en nørd når det gælder mad, så bær over med mig 🙂

opskriften kommer her:

250 g hvedemel
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
125 g sukker
125 g brun farin
140 g meget blød smør (IKKE smeltet)
1 tsk vaniljesukker
1 æg
50 g chokolade

og så det vigtigste, Nutella 😉

bland mel, bagepulver, natron og salt i en mindre skål, i en anden pisker du smør, sukker, farin og vaniljesukker i ca 5-6 min det skal være blødt og en smule luftigt

så pisker du ægget i og derefter mel blandingen. stop med at piske når dejen er homogen.

så rører du chokoladen i med en ske, eller ælter den blidt i

nu er dejen klar, den skal ikke på køl, men bruges med det samme..

DSC_0001

Fordi jeg godt kan lide at mine cookies har samme str så vejede jeg dem, 30 g pr cookie. (var der nogen der sagde NØRD)

DSC_0012

så rullede jeg dem til kugler som jeg lavede hul i midten af og kom en klat nutella i, men du kan sagtens komme meget mere i, end på billedet, det gjorde jeg ved de sidste jeg lavede, men fik ikke lige taget et billede af det…

DSC_0013

så lukker du dem sammen og ligger dem på en plade

DSC_0014

sørg for de er helt lukkede, så nutellaen bliver hvor den skal.

DSC_0015

så skal de bage i ca 16 min ved 185 grader (Det var min ovn så prøv jer frem, de skal være lidt gyldne) I kan se på billedet at jeg har to forskellige bagninger, de lyse var lidt bløde og seje, de mørke var mere sprøde…

DSC_0023

værsgo lækre cookies med nutella…

DSC_0028

KARAMELLER

Vi elsker godter vi ved hvad indeholder og og her er der en lækker opskrift på karameller.
Det har ikke været en nem proces, vi har tygget os igennem en hel del portioner karameller, og her har vi fundet dem der bare lige passer til vores smagsløg..

Har fundet ud af at karamellers konsistens og sejhed er meget individuel, så der skal i prøve jer frem. Vi vil gerne de er seje og hårde at tygge, (trækker løse plomber ud) hvor andre elsker at de er bløde. Måske i er nød til at prøve et par gange inden i rammer plet (det var vi), men så lav evt 1/2 portion ad gangen…

Efter ønske fra Hr Munk og frk Skipper skal jeg til at eksperimentere med lakrids karameller, skal nok poste den opskrift også når det lykkedes..

Her har jeg brugt kokossukker, det giver bare en lækker smag, og de er ikke hvinende søde. Men du kan også bruge alm sukker, karamellerne er så bare noget lysere end mine og ikke så dyb en smag, men stadig gode.. Kokossukker kan købes i større supermarkeder og i helsekost.

til en god omgang karameller skal du bruge:

250 g kokossukker
1/2 l piskefløde
120 g glykose sirup
et nip salt

Det kommer du i en stor gryde (med en stor varmeflade, men stadig med høje kanter da det hæver op når du bringer det i kog) og koger det op, måske der er nogen der mener man skal smelte sukkeret først osv, men jeg kommer bare det hele i på en gang og koger det op. Når det koger skruer du ned for pladen og lader det småkoge i 40-60 min. Det skal stå og småkoge, men skal røres i ofte… Tiden afhænger af hvor hårde du vil have dem, og det er svært at ramme rigtigt der er ikke andet for end at prøve sig frem..

DSC_0001

For at tjekke om det har kogt nok, og får den konsistens du vil have, kan du ligge en lille klat på en tallerken og sæt den på frost 5 min, så kan du fornemme hvor fast det er.

sådan så mit ud i gryden da den var ved at være klar efter 48 min, vores er lidt hårde og seje og tygge i

DSC_0007

Når de har kogt nok hælder du dem i et fad beklædt med bagepapir og smurt med en smule olie så det ikke hænger fast. Så lader du det stå til det er kølet af og skærer det ud i passende størrelser.

DSC_0009

DSC_0020

De vil altid hænge sammen så jeg klipper bagepapir i passende størrelser, og pakker dem ind. Hvis du pakker dem ind i klar cellofan, og kommer dem i et pænt glas kan de evt bruges som en personlig værtinde gave.

DSC_0021

FASTELAVNSBOLLER MED CREME OG SYLTETØJ

Så nærmer fastelavn sig, og så skal vi da have fastalavnsboller, dette er vores favorit. Ved ikke hvor opskriften stammer fra, men vi har lavet dem i mange år og de falder altid i god jord.

Man kan nøjes med at komme syltetøj i eller bare creme, men vi elsker bare smagen af begge dele i. Toppet med en fed omgang cacao glasur, så bliver det bare ikke meget bedre…

EDIT:
Har sat en ny opskrift på creme ind i stedet for den oprindelige, da jeg synes den er meget nemmere og man skal bruge mælk i stedet for kaffefløde 😉

til 16-18 stk skal du bruge:

Dejen:

1 pk gær
200 g smeltet smør
1 1/2 dl mælk
1 æg
350-400 g hvedemel
et nip salt
2 spsk sukker

rør gæren ud i en smule vand og hæld den kolde mælk i den varme smør og hæld det i, tilsæt de øvrige ingredienser men hold lidt mel tilbage. Dejen skal ikke æltes, bare røres med en ske til den er rørt sammen, den skal være lidt lind. Sættes til hævnning et lunt sted i 45 min. Hvis man synes den ikke er til at arbejde med når man skal rulle den ud, kan man ælte lidt mel i der.

DSC_0094

Mens den hæver laver du cremen:

Creme:
4 æggeblommer
3 spsk. sukker
korn fra 1 vaniljestang
3 tsk. maizena
3 dl sødmælk

sådan laver du Cremen: Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen. Kog mælken op og pisk den i æggemassen.
Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem, mens du pisker hele tiden indtil cremen har den konsistens du vil have.

Lad cremen køle af.

DSC_0005

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt evt mere mel i. Det er en meget blød og porøs dej, men det er pga af smørret, og tro mig det ender med en lækker bolle.

rul den ud til en firkant, mens du hele tiden sørger for der er mel under så den ikke hænger fast. Skær den ud i firkanter.

DSC_0098

Kom dit fyld på og luk dem godt sammen så cremen ikke flyder ud. Dette er vigtigt, men må indrømme der er altid nogen der smutter for mig… Du skal arbejde lidt hurtigt, da det ellers kan være svært at få lukket dejen fordi den hæver lidt op….

DSC_0101

Lad dem efterhæve en 20 min og pensel dem med sammenpisket æg, bag dem ved 200 grader i 20 min

Lad dem køle af på en rist

DSC_0112

Når de er kolde kommer du glasur på, Jeg har brugt flormelis med lidt cacao i og en smule kogende vand. VELBEKOMME

DSC_0113

TRÆSTAMMER (LCHF)

Vi elsker jo guf og søde sager og jeg eksperimenterer hele tiden med at finde lækre erstatninger uden mel og sukker. Det er lykkedes helt godt denne gang, og opskriften kan også bruges til romkugler rullet i kokosmel, total mums siger jeg bare..

til ca 10 træstammer skal du bruge:

Lav marcipanan først, den skal nemlig lige st smut på køl

Marcipan:
250 g mandelmel
1 æggehvide
mandelessens, bare et par dråber
1 tsk sukrin

det blander du sammen i en skål og kommer det i en pose og så på køl med det

“kagemassen”:
300 g dadler, udstenet og så ligger jeg dem lige i kogende vand i 10 min
70 g blød smør (ikke smeltet)
3 spsk kokosfiber,
3 tsk sukrin
3 spsk cacao
romessens efter smag
3 spsk espresso eller meget stærk kaffe (kan udelades)
hindbær der har fået et let opkog, most med lidt sukrin, kan vendes i, jeg gjorde det ikke denne gang, men tror jeg prøver det næste gang..

100 g mørk chokolade til at dyppe enderne i

kokosflager hvis man vil lave romkugler

Hæld vandet fra Dadlerne og kom dem i foodprocessoren, tilsæt smør, kokosfibre, sukrin og cacao og lad den køre til dadlerne er helt hakket og det er en let klistret masse. Smag dig frem hvor meget kaffe og romessens du vil have i, stil massen på køl så den blir lidt fast.

DSC_0091

så ruller du marcipanan ud mellem to stykker bagepapir, og laver en rulle af “kagemassen” som du ligger på marcipanen og ruller den rundt om massen. Så stiller du dem på køl igen

DSC_0102

Så skærer du dem ud i passende stykker (lav dem ikke for store, man kan ikke spise så meget ad gangen)

DSC_0103

dyp enderne i chokolade, så skal de på køl igen, og så har du en lækker kage til kaffen..

DSC_0105

Træstammer der ikke påvirker dit blodsukker, men som stadig tilfredsstiller den søde tand

DSC_0121

Romkugler rullet i kokosflager, kan varmt anbefales.

DSC_0071

NAPOLEONS HATTE

Hr Munk skulle have noget lækkert med på arbejde i forbindelse med sin fødselsdag, og det endte med napoleonshatte.. Det er en sprød og lækker kage som helt klart er arbejdet værd…

Vi skulle lave 40 kager (dobbelt portion) så det endte med at være en familie projekt, en rigtig hyggelig søndag eftermiddag.

til ca 24 napoleons hatte skal du bruge:

Fyld:
200 g marcipan
100 g sukker
1 æggehvide

pisk sukker og æg godt sammen med en elpisker og lad det stå 1 time på køkkenbordet, så rører du marcipanen i.

dej:
300 g mel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg

bland mel og flormelis, og smulder smørret i, saml dejen med ægget, er den for tør, så fugt dine hænder med vand, den skal være glat men ikke for våd. Stil dejen på køl i 1/2 time.

Du skal ydeligere bruge:
50-75 g nougat
100 g chokolade
evt. hakkede pistacie nødder

Når dejen er klar ruller du den ud i ca 3 mm tykkelse. Laver du dem for tynde, så holder de ikke formen.. Så stikker du den ud med et glas eller en rund kageudstikker, på ca 8 cm og ligger dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

så ligger du et stykke nougat på midten af kagen, ruller en kugle af fyldet og ligger den ovenpå, og så skal den presses sammen. Det er vigtigt at man får siderne til at sætte sig fast på fyldet.

DSC_0090

bag dem ved 200 grader i 10-12 min, de må ikke blive for mørke, men gerne en smule gyldne i kanten. De er bløde når de kommer ud, men efter en tur i køleren bliver de hårde.

DSC_0094

smelt chokoladen og dyb bunden deri, du kan evt dyppe bunden i hakkede pistacie eller en anden nød, opbevar dem i køleskab.

DSC_0098

DSC_0100

Lækre napoleons hatte velbekmme 🙂

DSC_0102

MUFFINS MED 3 SLAGS CHOKOLADE

Så skal der laves muffins. Disse er lækre og svampede og så smager de virkelig af chokolade, da der er både hvid, lys og mørk chokolade i. Denne opskrift giver 20-24 muffins, men jeg gør det at jeg laver 12 muffins og så smider jeg resten af dejen i en smurt springform, så når den er kølet af så smider jeg den i fryseren. På den måde har du en kage til uventede gæster.. Det er en nem opskrift, Emma lavede selv denne omgang muffins, så du kan nemt sætte ungerne igang…

Når du skal lave dejen så skal du bruge to skåle. En mindre til det våde og en stor til de tørre ingredienser..

De tørre ingredienser:

5 dl mel
1 dl kakaopulver
knivspids fin salt
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
100 g hvid hakket chokolade
100 g lys hakket chokolade
100 g mørk hakket chokolade

DSC_0001

den våde del:

2 1/2 dl yoghurt, a38, ymer eller lign
1 1/4 dl smeltet smør
2 1/2 dl sukker
1 æg
ca 1-1 1/2 dl appelsinjuice, start med 1 dl og hold resten tilbage, dejen må ikke blive for flydende.

DSC_0003

nu hælder du det våde i det tørre, du skal bare røre til det er rørt sammen, er det meget tørt så hæld mere juice i.

DSC_0004

Det skal ca have denne konsistens

DSC_0016

så kommer du papirsforme i din muffinform og kommer dej i

DSC_0019

resten kommer du i en smurt springform (eller du laver flere muffins, men dejen blir ikke bedre af at stå, så du skal bruge den med det samme)

DSC_0021

du bager dem ved 200 grader i 20 min, kagen giver du ca 40 min ialt, eller til du kan stikke en kniv i og dejen ikke hænger ved.. Den skal stadig virke lidt blød.

Så skal de pyntes, vi kan godt lide smørcreme så det bruger vi. Du kan farve det i de farver du ønsker.

smørcreme:

250 g blødt smør
250 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 past æggeblomme

du kommer det hele i en skål og så skal det piskes med en elpisker. Du kan ikke piske smørcreme for meget, den skal blive cremet og lækker. Smørcreme skal bruges med det samme, bliver den blød så stil den et øjeblik på køl… Men ikke for længe for den bliver stiv når den bliver kold.

Nogle gange bruger vi også chokolade topping, og det smager sindsygt lækkert. Den skal du lave dagen før eller flere timer i forvejen da den skal på køl, opskriften kommer her:

chokolade topping:

100 g hakket chokolade
100 g fløde

fløden varmes op til kogepunktet og tages af

hæld det over chokoladen og lad det stå 5 min, hvorefter du rører det sammen med en ske

kom husholdnings film over, men den skal helt ned og røre chokoladen og op langs siderne så den ikke danner kondens. Det ødelægger den.

stil den på køl i 3-4 timer, til den er helt kold eller endnu bedre til næste dag

så skal den piskes, men vær forsigtig i starten, konsistensen skal blive som mayonnaise. Hvis du pisker en for meget så skiller den.. så vær opmærksom…

så kan du slippe din indre konditor løs, pynt alt hvad du lyster… Krymmel, farver, friske bær, dette er et job ungerne vil elske og alle kan være med uanset alder. Skal du gemme dem så vent med at pynte, til du skal bruge dem, du kan evt fryse dem ned. Når der er kommet smørcreme på skal de opbevares på køl. Men de bliver mere faste når de står på køl, så tag dem ud lidt inden de skal spises, server dem inden smørcremen løber væk 😉

DSC_0023

DSC_0025

Her er et lille udpluk af de muffins Emma og jeg har lavet….

Muffins med smørcreme, chokoladetopping og frysetørrede jordbær
IMG_5546

Disse er pyntet som dem ovenover men med krymmel og flag
IMG_2736

Emmas halloween muffins, vi kom 3 farver i sprøjteposen på en gang. Men næste gang skal der mindre sort i da den blev lidt for dominerende.

DSC_0034

DSC_0029

ONKEL PERS HJEMMELAVEDE HOLD KÆFT FIDUSER

Grunden til de hedder onkel Pers hjemmelavede hold kæft fiduser er fordi jeg har fået opskriften af min bror, (som iøvrigt er pisse sej i et køkken) og fordi han laver dem så store at du kun kan have en i munden af gangen.. Den kommer ordret fra ham med et par tilføjelser af mig. Jeg har prøvet at stadse dem ud med en småkageudstikker, så kunne jeg lave lyserøde hjerte skumfiduser til Emmas fødselsdag for nogle år siden..

Dette er super lækkert hjemmelavet snolder hvor du ved hvad der er i. Du kan lave de faconer og størrelser du vil, du kan også tilsætte den farve og smag du har lyst til, hvis du ikke bare vil have dem med vanille smag. Har både lavet med vanille, jordbær, jordbær/vanille (delte portionen og kom jordbær aroma i den ene del og lagde dem sammen) og denne gang med pebermyntesmag, og en omgang med jordbær, lækkert.

til en ordentlig omgang skumfiduser (en hel bradepande) skal du bruge:

420 ml vand
800 g sukker
30 plader husblas ( 3 pakker a 10 )
2 tsk vanille sukker

(jeg halverede opskriften og lavede to forskellige slags)

aromater / farve efter eget valg…google det eller fis ned i matas og køb et begynder bolche sæt ( så får man også et bolcetermometer med )

bring vand og sukker i kog, helt op til 110 grader ( mål med bolcetermometer, det må IKKE overstige 110 )

imens det koger og man holder øje med temperaturen og så sættes husblas i blød i koldt vand, 1 blad af gange så det ikke klumper sammen.

sluk for sukker massen og tilsæt vanillesukker og lad det køle ned til 100 grader

så puttes husblas i ….igen 1 blad af gangen så det kan nå og opløses. Pisk med et piskeris ind imellem

så hældes det hele over i en skål og farve/aroma tilsættes. Farven må gerne være skrap.

DSC_0059

Det bliver lysere og lysere jo mere man pisker

DSC_0062

helt luftigt og sejt

DSC_0064

og så skal der piskes MEGET og længe.. (jeg brugte min røremaskine men du kan sagtens bruge en elpisker) .frygt ikke.. lige pludselig så blive det stift og meget luftig, og så skal det hældes over i en bradepande beklædt med bagepapir, som man har sigtet enten med flormelis eller druesukker ( ellers sidder det fast ) og så sigtes det igen på overfladen og så skal man bare lade det stå og stivne..ca 1 times tid…det kommer an på temp og luftfugtighed.

DSC_0076

så er det ellers bare med og gå i gang med og skære ud ( eller trykke ud med en lang skarp kniv og søg for og pudre det på samme tid så de ikke klistre sammen.. (Jeg får flormelis over det hele men det er det værd, denne gang var det Emma og en veninde der skar dem ud, lækkert med hjælpere.)

DSC_0078

og voila… Hjemmelavet Holdkæft Fiduser.. velbekomme…

CHEESECAKE

Efter en stille uge her på siden, grundet efterårsferie, er jeg klar igen med en lækker opskrift. Håber i vil nyde den lige så meget som os. Den er rigtig lækker.

Jeg har en svaghed for cheesecake, det lækre cremede fyld og den knasende bund. Jeg har fundet denne opskrift på nettet, (simplyrecipies.com) og den er så syndig lækker. Første gang jeg lavede den fik jeg mavepine, kunne bare ikke stoppe igen. Cheesecake kan laves på et utal af måder og med forskellige smage. Jeg er mest til den traditionelle uden de store dikkedarer. Det er ikke for de sarte, den er fuld af fuldfed ost og fløde, men så bliver den også bedst.

Denne er en bagt chesecake, så den er altså uden husblas. Den er stadig cremet og lækker, men pas på du ikke bager den for meget for så bliver den tør.. Hvordan ved man så om den er færdig? Ja det er ikke nemt for den skal virke lidt flydende, og så sætter den sig når den blir kold. Men du skal i hvert fald ikke give den læmgere end der står i opskriften. Det er vigtigt du overholder de røretider der står i opskriften. Det er det der gør den så let og lækker.

Den tager sin tid, og kan virke uoverskuelig, men følg opskriften og tag den tid du har brug for, det er virkelig det værd.

Nå ikke mere snak her kommer den:

tænd ovnen på 175 grader

Gør en springform på ca 24 cm klar. Den skal nemlig stå i vandbad i ovnen mens den bager. Så det er vigtigt at pakke den ind i staniol for, at vandet ikke skal trænge ind til bunden og gøre den blød.
Vær omhyggelig, så du ikke laver hul, dette er alfa og omega for en god kage, så brug tiden på det.

DSC_0047

Bund:

200 g digestive kiks
2 spsk sukker
70 g smeltet smør (bruger du usaltet smør skal der lige tilsættes et nip salt)

kom kiksene i food processoren indtil det er fint hakket. Bland det med sukkeret i en skål og brug dine hænder til at ælte smørret i

kom det i bunden af springformen (gem en lille håndfuld til senere) og mas det forsigtigt flad med hænderne. Den må gerne gå lidt op ad siderne.

DSC_0045

Bag den i 10 min nederst i ovnen, tag den ud og lad den køle lidt af

Skru ovnen ned på 160 grader

så kommer du til fyldet

Fyld:
900 g flødeost den fede slags, ikke noget light, (jeg prøvede at bruge en billig fuldfed en, men den blir allerbedst med philadelphia)
270 g flormelis
nip salt
2 tsk vanilje
4 store æg
160 ml creme fraice
160 ml fløde 38%

Jeg gør alle tingene klar inden jeg starter, så de lige er klar til at komme i

hak osten i stykker og rør den på medium fart i min 4 min indtil den er cremet, blød og uden klumper

HUSK: skrab siderne ned mellem hver ingrediens så der ikke sidder klumper og det hele bliver rørt i dejen

DSC_0050

tilsæt flormelis og lad den røre i 4 min

kom vanilje og salt i og rør i 4 min

nu skal du så komme et æg i ad gangen og piske 1 min mellem hver æg

hæld creme fraicen i og pisk til det er rørt godt ind i dejen uden klumper, så hælder du fløden i og gør det samme

DSC_0052

Kog 1 1/2 l vand så det er klar til du skal bruge det

Stil springformen i en bradepande med høj kant, og hæld fyldet over bunden

DSC_0054

Sæt den nederst i ovnen og hæld forsigtigt det kogende vand i bradepanden. Det skal gå til ca midt på springformen.

Bag nu kagen i 1 1/2 time

Når den er færdig så åbner du ovndøren på klem og lader den køle af en times tid. Når den køler af på denne måde undgår du kagens overflade sprækker, den falder lidt sammen når den køler.

DSC_0068

så dækker du kagen med staniol, (men pas på det må ikke røre kagen, så går den i stykker) og stiller den på køl i min 4 timer

Topping:

230 g creme fraice
18 g flormelis
1/2 tsk vanilje

Pisk crème fraice med sukker og vanilje og stil det på køl til du skal bruge det.

Jordbær kompot:

200 g frosne jordbær (eller hindbær hvis du foretrækker det)
25 g flormelis (mere hvis du ønsker det sødere, smag dig frem)
en smule vand til at koge bærrene i
lidt citronsaft til at give den lidt syre der passer til den søde kage.

kog bær med sukker i en smule vand, brug en kartoffelmoser til at mase bærrene, lad det koge under omrøring ved medium varme i 5 min, eller til det begynder at blive tykne, Sæt det på køl til du skal bruge det.

Når kagen er afkølet varmer du siderne let med en hårtørre (så går den ikke i stykker når du fjerner ringen) og skær rundt i kanten med en skarp kniv så du er sikker på den har sluppet siderne.

Læg den på et fad og smør creme fraice toppingen på. Du kan servere jordbær kompottet til så folk selv kan tage på hvis de ønsker det, eller du kan komme det på kagen.. Jeg serverede det ved siden af.

Jeg lavede kagen til påske, og der kom jeg lidt gul farve i toppingen, og pyntede med sukkeræg. En lækker påskekage..

IMG_2704

SNICKERS ELLER NOGET DER LIGNER (LCHF)

Denne snack er bare syndig lækker. Jeg kan slet ikke tage æren for det, den tilfalder helt Jane Faber og ligger på hendes side http://www.madbanditten.dk, (tjek hendes side ud, hun har så mange skønne opskrifter på lækre ting) men der er nogen der har spurgt efter den, så her kommer den.

Skal man have noget fredagsguf der ikke sender ens blodsukker helt op i skyerne, så er dette en klar favorit her hjemme. De er nemme at lave, men tager lidt tid da de skal en tur i fryseren inden man overtrækker det med chokolade. Hr Munk ville gerne at de blev overtrukket med lys chokolade, då han synes det passer bedre (så ligner de måske origianalen mere) men så går LCHF lidt fløjten, men det kan man jo selv bestemme. Tror jeg laver nogle til ham med en blanding af mørk og lys, så blir han nok glad 🙂

Har man kun alm sukker og ikke går så højt op i om der er sukker i så går det sikkert også. Har ikke selv prøvet det. Men under alle omstændigheder er de nok bedre end den ægte vare, hvad sukker indhold angår…

Nå men her kommer så opskriften

Ingredienser (jeg fik 12 stk)
200 g crunchy peanutbutter uden tilsat sukker
1 dl saltede peanuts
1 dl usaltede jordnødder (eller anden nød, mandler har jeg også lavet dem med tidligere)
1 spsk Sukrin Gold Eller kokossukker
1 knsp vaniljepulver
25 g smør
200 g mørk chokolade (70-86%)
1 spsk kokosolie uden smag

Hak nødderne groft. Smelt peanutbutter i en kasserolle og tilsæt smøret, de hakkede nødder, sukrinen og vaniljen. Når det hele er godt blandet, hælder du blandingen over i en form beklædt med husholdningsfilm og sætter den på frost nogle timer.

DSC_0019

Tag peanutmassen ud af fryseren og vurder, om den er stiv nok til at blive skåret i tern. Hvis ikke, lader du den stå lidt længere.

DSC_0026

Smelt chokoladen over vandbad (en stålskål ovenpå en gryde med let kogende vand) sammen med kokosolien. Dyp forsigtigt peanutbutterternene i ved hjælp af to gafler. Eller pensl dem, det synes jeg er nemmere. Lad hele herligheden afkøle godt i køleskab, inden de spises.

DSC_0034

Rigtig lækker fredagsguf, eller du kan sagtens servere dem for gæster til en kop kaffe, de er rigtig lækre.

APPLEPIE

Så har jeg endelig fundet frem til den æble tærte der er vores favorit. (pecan pie er stadig stor favoritten, men denne kommer på en tæt 2. plads, den kan du finde her http://frumunksmadgodter.dk/2014/08/27/pecan-pie/) Vi har smagt nogle forskellige, (tough job, but somebody gotta to do it) og er kommet frem til at denne er den bedste. Har du en favorit dej, så brug den, men vi er vilde med denne 🙂 Det er en super nem opskrift, det er dejen der tager længst tid, da den skal på køl en times tid.

Hvis du vil, kan du lave og bage dejen i forvejen og så gemme den på køl til du skal bruge den, det sparer tid. Så kan du hurtigere smide en ny lavet tærte på bordet.

Når man laver noget med æbler så er det populært at komme kanel i, det har vi valgt at lade være med, vi synes den er bedre uden. Men hvis du elsker kanel kan du da prøve at komme en 1/2-1 tsk i.. Men synes slet ikke det mangler…

Igen har jeg brugt muscovado sukker, for jeg synes simpelthen det smager fantastisk. Du kan også bruge brun farin. Æblerne jeg har brugt var bare danske æbler, blandet søde og lidt syrlige, det gav en lækker smag.

bunden:
210 g mel
3 tsk sukker (brugte rørsukker, men alm kan også bruges)
nip salt
170 g koldt smør i tern
1 æg pisket let
evt 2 spsk koldt vand

bland mel, sukker og salt i en skål

smuldr smørret i, du må endelig ikke arbejde for meget med dejen, den må ikke blive for varm

kom det piskede æg i og saml dejen, er den for tør så kom lidt koldt vand i. Men den må ikke blive for blød, så er den ikke til at arbejde med.

DSC_0044

Den skal bare trykkes sammen og der må gerne være smørklumper i dejen

lig den på køl i en times tid

så ruller du dejen ud i mel (gem noget af det til top, du skal bestemme om du vil dække den helt eller bare lægge strimler af dej ovenpå) og kommer den i en smurt tærteforn (22 cm ca)

så skal den bages i 20 min ved 200 grader

for at undgå den hæver op under for bagningen, kan du ligge et stykke bagepapir på og nogle kerner/tørre bønner ovenpå dejen.

DSC_0047

fyld:
800 g æbler skrællet og skåret i skiver (vægten når de ER skrællet)
200 g smør
5 spsk mel
0,8 dl vand
190 g rørsukker (alm kan også bruges)
130 g muscovado sukker

skræld æblerne og skær dem i skiver, hæld citronsaft over så de ikke bliver brune

bland sukker og muscovado sukker i en skål

mål vandet af så det er klar

smelt smørret i en gryde og rør melet i

tilsæt vand og sukkerblandingen og kog det op

hæld den over æblerne, så er den klar til brug.

DSC_0011

Du laver nu låget til tærten af den resterende dej. Jeg rullede den ud og brugte en klejne spore til at lave strimler med som jeg lagde ovenpå. Laver du et helt låg, så husk at klippe huller i så dampen kan komme ud. Skal den blive glansfuld kan du pensle låget med sammenpisket æg, jeg gjorde det ikke da jeg kun lavede strimler. Er ny i tærtebagningen, så der mangler muligvis noget finesse, men øvelse gør mester, så jeg blir ved med at øve mig 😉

Så ligger du strimlerne over i det mønster du synes og så bager du den i 20 min ved 220 grader så skruer du ned til 190 grader og bager den ydeligere 35-45 min. Stik i den med en kniv så du kan tjekke æblerne er så møre som du gerne vil have dem. Vores havde stadig lidt bid i, men det kan vi bedst lide.

DSC_0014

Lad tærten køle lidt, da den lige skal sætte sig. Det duftede så lækkert i hele huset og Hr Munk havde svært ved at vente, så han gik i krig inden den var helt klar.

DSC_0008

Lækker lækker apple pie, måske ikke den kønneste, men smagen fejlede ikke noget..

NØDDEKAGE

DSC_0010

Efter flere opfordringer får i her opskriften på en syndig og lækker kage. Den kan skæres ud i små mundrette bidder eller i portions størrelse, serveret med en klat creme fraice. Man kan ikke spise så meget af gangen, så den rækker langt.

til en kage skal du bruge:

Bund:
120 g hakkede hasselnødder
115 g sukker
150 g hvedemel
125 g smeltet smør

Tænd ovnen på 200 grader

bland nødder, sukker, hvedemel i en skål, saml dejen med den smeltede smør

DSC_0002

Hæld det i en form/fad beklædt med bagepapir og tryg det fladt (Jeg lavede dobbelt portion, da Tom skulle have med til 30 kollegaer, jeg fik 40 stk, men en normal portion passer til et 20×30 fad)

Bag det ved 200 grader i 12 min

DSC_0003

imens gør du fyldet klar

Fyld:
100 g blødt smør
180 g sukker
2 æg
180 g blandede hasselnødder og mandler, let hakket

evt smeltet mørk chokolade til at hælde over

Rør smør og sukker sammen og rør æggene i

kom nøddeblandingen i og hæld det over bunden

DSC_0005

Bag kagen i ydeligere 20 min

DSC_0008

lad den lidt køle af, hæld smeltet chokolade over, det gør den lige lidt lækrere, kom den på køl

DSC_0009

skær den ud i passende stykker

DSC_0010

Den er lækker konfektagtig…

DSC_0018

Kagen kan med fordel bages dagen før og opbevares på køl. Det blir den bestemt ikke ringere af…

KANEL OG NUTELLA SNEGLE

Jeg elsker personligt kanelsnegle, det sprøde ydre og den bløde midte, mums. Men Emma og Tom mente vi skulle prøve noget nyt, så jeg lavede en portion dej. Rullede den ud og smurte nutella på halvdelen og Remonce på den anden del. De var rimelig vellykkede, men nu elsker vi også nutella..

Til 24 snegle skal du bruge:

en pakke gær
3 dl lunken mælk
2 spsk sukker
60 g smeltet smør
et æg (vil du lave uden æg, kan du evt bruge lidt yoghurt naturel)
ca 450 g hvedemel

Opløs gæren i mælken

Så bruger jeg min røremaskine, men du kan sagtens røre det sammen i hånden.

Tilsæt de andre ingredienser, men hold tilbage med melet og stop når den er elastisk og en smule våd uden at klæbe.

Jeg lader min stå og røre i 6-7 min, inden jeg stiller den til hævning til den har dobbelt størrelse

Så skal du vælge dit fyld, her er nogle muligheder

kanelfyld:
100 g smør
100 g sukker
2 tsk kanel (eller mindre)

nutella, jeg brugte et glas til halvdelen af dejen, og det var passende

smør/chokolade:
smør dejen med smeltet smør, hak noget chokolade og drys det på

syltetøj

eller hvad du ellers kan finde på

når jeg har klargjort fyldet, ruller jeg dejen ud til en firkant, min var ca 50×30 cm.

kom fyldet på og rul den sammen.

skær den ud i 1 1/2-2 cm tykkelse og kom dem på bageplade beklædt med bagepapir, jeg brugte to. Lav mellemrum da de hæver op.

lad dem hæve 30 min og pensl dem med et sammenpisket æg

DSC_0002

bag dem ved 200 grader i 18-20 min

Du kan komme glasur på, men de smagte rigtig lækkert uden

DSC_0007

De er bedst lige fra ovnen, men du kan også fryse dem og varme dem 6 min i ovn inden servering. Du skal bare fryse dem ned lige inden de er helt afkølede.

ONKEL BENNYS BRUNSVIGER

DSC_0003

Denne brunsviger har onkel Benny altid lavet, opskriften stammer vist fra Oma, men vi tænker den er vores nu efter alle disse år 😉 Den er rigtig lækker, onkel Benny laver den med margarine, men jeg laver den med smør. Dejen bliver lidt blødere med smør, så det er en smagssag hvad man bedst kan lide…

Til to mindre brunsvigere, eller en bradepande (hvor du kan skære den ud til kagemand eller kagekone og pynte den med snoller til en børnefødselsdag) skal du bruge:

1 1/2 dl lun mælk
1/2 pk gær
4 spsk sukker
1 æg
150 g smør
ca 375 g hvedemel

Rør gæren ud i mælken og tilsæt de andre ingredienser, det er en meget blød og fedtet dej.

Ælt den godt og lad den hæve til dobbelt størrelse

DSC_0030 dejen

Imens laver du fyldet

Fyld:

200 g blødt smør
200 g brun farin
2 1/2 tsk kanel (eller mindre, vi elsker bare kanel)

Røres sammen til en jævn masse

Fordel dejen i de/den smurte form du vil bruge og kom fyldet på

DSC_0033 dejen med fyld på

Lad den hæve 30 min

Prik med enten fingre eller enden af en ske i dejen så fyldet kan smelte ned og lave nogle lækre lommer.

bag den ved en 170 grader i ca 35 min, mere hvis det er en bradepande, prøv dig frem.

Voila, den lækreste brunsviger…

DSC_0035

Man kan servere en klat flødeskum til hvis man kan lide det. Vi lavede en vaniljeis og det var rigtig lækkert til 🙂

ISKAFFE

iskaffe

Denne iskaffe er nem og simpel. Jeg har lavet den på et espresso shot, fra Nespresso men jeg tænker den også kan laves på en slat meget stærk kaffe..

du skal bruge:

espresso shot
6 store isterninger
2 dl mælk
kaffesirup (vi skifter mellem vanilje, karamel og chokolade.)
eller sukker hvis du ikke har sirup og vil have den sød.
flødeskum på toppen

du kan både lave den med stavblender eller i en alm blender, men skal man lave mere end en, så brug alm blender.

hæld den varme kaffen i blenderglasset, skal du have sukker i så er det nu så det blir opløst.

put isterninger i kaffen og hæld mælken over.

hæld kaffesirup i, prøv dig frem hvor meget der passer til dine smagsløg og blend det til det er en jævn masse

hæld det i et højt glas og kom flødeskum på toppen..

TIP: skal den være ekstra lækker og så tilsæt lidt vanilje is og smeltet chokolade, så er det næsten som en dessert. 🙂

HJEMMELAVEDE FLØDEBOLLER

Så har hele familien været i køkkenet og lavet flødeboller, total hyggelig lørdag eftermiddag.

Vi eksperimenterede lidt med smagene og det var både vellykket og knap så vellykket. Men nu får i grundopskriften og så skal jeg nok fortælle mere om smagene.

Til 10 flødeboller skal du bruge:

170 g marcipan (ca) gerne i en rund rulle
100 g sukker
0,4 dl vand
50 g pasturiseret æggehvide
125 g mørk chokolade (eller lys hvis det er det man foretrækker)

Tænd ovnen på 180 grader

Skær marcipanen i skiver og bag dem i 5-8 min, de skal bare blive lidt faste i det

DSC_0047

så koger du vand og sukker op og lader den koge 2 min og så tager du det af varmen

æggehviden piskes let og sukkerlagen piskes langsomt i, hæld det i i en tynd stråle på kanten af skålen

Pisk massen i 15 min til den er godt stiv

flødeboller bil. 2

Sprøjt det på med en sprøjtepose og bag dem 5 min ved de 180 grader, så overfladen lige stivner

flødeboller bil. 3

så smelter du chokoladen, enten ved vandbad eller i microen, pas på den ikke bliver for varm

Hæld chokoladen over flødebollerne. I kan enten pensle dem, men pas på da de er skrøbelige. Eller hæld chokoladen over, det er den der virker bedst for mig.. Tænkte bagefter at man kunne stille dem på en rist med bagepapir nede under risten og så løber chokoladen af der på. Man kan skrabe det af og bruge igen, det gør jeg næste gang.

flødeboller bil. 4

Sæt dem på køl og så er de klar når chokoladen er stivnet, rigtig lækre traditionelle flødeboller.

flødeboller bil 5

SMAGE:

Med hensyn til smag, så lavede vi nogen med 1 tsk jordbær ekstrakt, og lidt farve i, men dem synes jeg ikke vi kunne piske stive nok, så det blev mere til Bøffer. Der skal eksperimenteres noget mere, men smagen var god.

Vi lavede også nogen med 1 1/2 tsk lakridspulver, de stod så flot så det er en succes med pulver. Du putter det i hviden inden sukkerlagen kommer i. De smagt lækkert mildt af lakrids, du kan putte mere i hvis du ønsker mere intens smag.

Vi lavede også en med et espresso shot, men det gik bare slet ikke. De hævede totalt op i ovnen og faldt helt sammen da vi tog dem ud. Rigtig ærgerligt, da de smagte helt fantastisk. Det skal vi arbejde mere på. hvis der er nogen der har lykkedes med mocca flødeboller så sig endelig til.

TIP:

Har du chokolade til overs, hæld i en form eller bare på bagepapiret og hæld nødder over. Stil det på køl og det brækkes i stykker, og du har lækre chokolade godter uden tilsat sukker..

PECAN PIE

Dette er en rigtig lækker sag. Vi blev introduceret for den på en rejse til Usa og jeg har prøvet et par gange at finde den rette opskrift der passer til vores smagsløg. Måske du skal ændre lidt i den inden den falder helt i din smag, jeg måtte prøve 3 gange før den sad lige i skabet.. Smag undervejs, så du hele tiden har føling med det..

Jeg har brugt mørk muscovado sukker, da den har et hint af lakridssmag, og en meget dyb sød sukker smag. Tænker du også kan bruge alm brun farin. Men vær opmærksom på smagen ændrer sig, den blir sikkert sødere.

DSC_0089

Du skal lave dejen i god tid, for den skal hvile på køl en times tid. Denne bliver sprød og lækker med lag af flager, det er den vi synes er bedst. Har du en anden favorit tærte dej, så brug endelig den. Jeg er ny i tærte verdenen, men synes det er en utrolig spise, så kom endelig med gode råd 🙂

Til en tærte på ca 22 cm i diameter skal du bruge:

Bund:
140 g mel
2 tsk alm sukker
et nip salt
115 g koldt smør i tern
1 æg pisket let

Mel, sukker og salt blandes i en skål

Det kolde smør smuldes i, du skal være rap, dejen må ikke blive for varm. Der må gerne være klumper af smør i. Blir den for varm, så sæt den på køl lidt så den hele tiden er kold.

Brug ægget til at samle dejen, det gøres hurtigt, kom film om og stil den på køl en time

Sådan så min dej ud efter ægget er kommet i, og så trykkede jeg den bare sammen inden jeg kom film omkring den.

DSC_0044

Smør en tærteform og rul dejen ud, den trækker sig lidt sammen så den må gerne stikke 1 cm over kanten. Jeg fik den lagt 1 1/2 cm over kanten, så vi havde meget kant. Men det elsker især Emma, så det var ikke den store katastrofe.

Så skal du bage bunden, jeg ligger et stykke bagepapir i og fylder det med nogle kerner, så dejen ikke hæver op. Kan ikke huske hvilke kerner det er, har haft bøtten længe. Jeg bruger dem bare igen og igen. Du skal bare finde noget der kan klare varmen.

DSC_0047

Bag den i 25-30 min ved 175 grader, fjen bagepapiret med kernerne og bag den ydeligere 10 min, den må godt blive en smule gylden i kanten

Så skal du lave fyldet, her skal du bruge:

10 spsk smør
125 g mørk muscovado sukker
100 g sirup
et nip fin salt
240 g pecan nødder, ristede på panden for svag varme, nogle af mine fik for meget varme og blev derfor lidt mørke, men det smagte fantastisk alligevel (jeg hakkede de fleste og gemte nogle til pynt på toppen)
2 tsk cognac, eller mere hvis du ønsker det skal smage igennem, du kan også bruge en mørk Rom..
1 1/2 tsk vanilje ekstrakt
2 æg pisket let

Vaniljen jeg brugte

DSC_0085

Smør, muscovado sukker, sirup og salt koges op ved middel varme, koger 1 min

DSC_0046

Hakkede nødder, cognac og vanilje røres i, smag til om du vil have mere eller mindre vanilje og cognac i, vi har jo forskellig smag.

Så tager du den af varmen. Lad det stå et par min og rør derefter de piskede æg i

Hæld fyldet på tærtebunden og bag den 30 min. Bliver den for mørk i kanten kan du komme folie omkring kanten. Man kan se nogle af de lidt brændte nødder, men det kunne vi heldigvis ikke smage. Det er kun på udseendet den lige falder i øjet.

DSC_0059

Den er bedst hvis man spiser den lun, og er også lækker med en kugle vanilje is til…

DSC_0061

STUDENTERBRØD

Vi elsker studenterbrød. Vi har en lækker opskrift på “bagerens” trøfler, og så måtte vi jo prøve at lave studenterbrød. Har brugt en dej til bund som jeg normalt bruger til hindbærsnitter, og det virkede fint. Du kan evt halvere opskriften, hvis du synes der bliver for mange. Men de kan jo holde sig på køl nogle dage.

Til 24 store studenterbrød brugte vi:

Bund:

4 dl mel
1 tsk bagepulver
125 g smør, stuetemperatur
3/4 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1/2 dl vand

bland mel og bagepulver, smuldr smørret i.

Tilsæt sukker og vanilje, og saml dejen med vandet

Rul dejen ud, min var 30×25 cm, vores var lidt tyk så måske den skal rulles lidt tyndere ud, hvis du ikke vil have så meget bund. Det er jo en smagssag, men jeg kan godt lide der er godt med bund.

DSC_0048

Bag den ved 200 grader i ca 15-18 min.

DSC_0049

Mens dejen køler på en rist (jeg hev den derover på bagepapiret) laver du trøffelmassen, dertil brugte vi:

1900 g Kage, (mazerin tærte, hindbærroulade og chokoladekage, du kan også bruge kagerester)
5 spsk hindbær syltetøj
4 spsk cacao
Romessens (vi brugte ca 1 1/2 bøtte, men det er jo en smagssag)
Hindbærsyltetøj til at ligge mellem bund og trøffel, (vi brugte et helt glas ialt, med det der skal i trøffelmassen)

Rør kaggen sammen, jeg brugte min røremaskine, hæld syltetøj og cacao i

smag til med romessens

DSC_0053

når bunden er kold smører du den med syltetøj.

DSC_0054

Jeg ruller trøffelmassen ud mellem to stykker bagepapir så den passer i størrelse på bunden og så vender du den over på bunden.

DSC_0056

DSC_0058

Overtræk det med glasur eller smeltet chokolade og drys krymmel på hvis du ønsker det

DSC_0060

Jeg smeltede 80 g mørk chokolade og 80 g smør over vandbad. tog skålen af varmen og tilsatte 80 g flormelis, ad flere omgange og rørte kraftigt med piskeris. Lad det køle lidt af inden det kommes på kagen. Tom elsker kokos, så det dryssede vi på halvdelen, krymmel på resten.

Stil den på køl så den er nemmere og skære ud.

Når de er blevet godt kolde, skærer du dem ud i passende stykker.

Server med det samme eller opbevar dem i en lufttæt beholder på køl indtil de skal spises.

Super lækre 🙂

DSC_0065

DAIM COOKIES (EMMAS FAVORIT)

Disse lækre cookies elsker Emma at bage og tage med på rideskolen, de falder altid i god jord.

De kan laves med det samme, men de bliver altså bedst hvis du opbevarer dem et døgns tid på køl. Så blir de sprøde udenpå og lækre seje og bløde indeni. Nok de bedste jeg nogen sinde har smagt…

250 g mel
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
140 g smør, stuetemperatur
125 g brunfarin
125 g sukker
2 tsk vanilje sukker
1 æg
2 pakker dobbelt daim

Bland de tørre ingredienser i en skål

Pisk smør og sukker, brun farin, og vaniljesukker i 6 min indtil den bliver lysere og lidt luftig i en anden skål

daim cookies bil. 1

Tilsæt ægget og pisk indtil massen er godt blandet.

Sigt mel blandingen i og bland indtil dejen kun lige hænger sammen.

DSC_0053

Kom nu daim i og rør indtil den kun lige er indarbejdet – rør endelig ikke for længe.

Kom dejen i en lufttæt beholder eller pak den ind i film og opbevar den på køl, gerne i et døgns tid, da de får den lækreste skorpe og blødeste midte.

DSC_0055

når der er gået et døgn former du nogle små kugler og ligger dem på en beklædt bageplade. Vi vejede dejen så kuglerne blev lige store

DSC_0043

Lav god afstand da de flyder ud når du bager dem, Emma fik 15 stk, og de blev store 🙂

DSC_0050

bag dem ved 175 grader i ca 15-18 min, alt afhængig af din ovn.

DSC_0052

Lad dem køle af på bagepladen 15 min inden du flytter dem på en rist og afkøler dem helt.
Er du utålmodig risikerer du de går i stykker.

DSC_0057

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *