
Daim cookies (Emmas favorit)
Disse lækre cookies elsker Emma at bage og tage med på rideskolen, de falder altid i god jord.
De kan laves med det samme, men de bliver altså bedst hvis du opbevarer dem et døgns tid på køl. Så blir de sprøde udenpå og lækre seje og bløde indeni. Nok de bedste jeg nogen sinde har smagt…
250 g mel
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
140 g smør, stuetemperatur
125 g brunfarin
125 g sukker
2 tsk vanilje sukker
1 æg
2 pakker dobbelt daim
Bland de tørre ingredienser i en skål
Pisk smør og sukker, brun farin, og vaniljesukker i 6 min indtil den bliver lysere og lidt luftig i en anden skål
Tilsæt ægget og pisk indtil massen er godt blandet.
Sigt mel blandingen i og bland indtil dejen kun lige hænger sammen.
Kom nu daim i og rør indtil den kun lige er indarbejdet – rør endelig ikke for længe.
Kom dejen i en lufttæt beholder eller pak den ind i film og opbevar den på køl, gerne i et døgns tid, da de får den lækreste skorpe og blødeste midte.
når der er gået et døgn former du nogle små kugler og ligger dem på en beklædt bageplade. Vi vejede dejen så kuglerne blev lige store
Lav god afstand da de flyder ud når du bager dem, Emma fik 15 stk, og de blev store 🙂
bag dem ved 175 grader i ca 15-18 min, alt afhængig af din ovn.
Lad dem køle af på bagepladen 15 min inden du flytter dem på en rist og afkøler dem helt.
Er du utålmodig risikerer du de går i stykker.

