is

sorbet is

Jeg har endelig fået min ismaskine, og den er allerede blevet flittigt brugt. Sikke en fantastisk maskine, man kan sagtens lave isen uden ismaskine. Smagen er den samme, men det er konsistensen der er anderledes.. Har du ikke ismaskine skal du bare røre ofte i den, de første timer du har den på frost.

Så kommer opskriften på lækker sorbet is.

Grundopskriften på sorbet er en sirup du laver i forvejen og stiller på køl. Så er den kold når du skal bruge den.. Så kan du vælge de bær/smag du vil, det er nemt..

Siruppen:

800 g sukker
8 dl vand
korn fra 1/2 vanilje stang (kan udelades)

Det koger du op ved middel varme mens du rører i det. Den er færdig når sukkeret er opløst, jeg opbevarer min sirup i en patentflaske på køl. Den kan holde sig ca 2 uger.

vi lavede jordbæris og til den brugte vi

3 dl afkølet sirup
400 g jordbær, blendet (vi brugte frosne og optøede dem inden brug)
saft af 1-2 citroner, det er en smagssag, men husk isen blir mildere når den køler
1 1/2 pasteuriserede æggehvide, pisket let

DSC_0046

i ismaskine:

blend jordbær, hæld sirup og noget af citron saften i,
smag til om den er syrlig nok., ellers tilsæt mere citron

DSC_0052

sæt ismaskinen i gang, når den bliver lidt lysere i det hælder du hviden i. Efter ca 35 min var vores is lækker cremet, så kan du spise den eller smide den på frost.

DSC_0062

uden ismaskine:

hæld det hele (undtagen hviden) ned i blenderen til jordbær, hold tilbage med citronen. Blend det let sammen, smag til om der skal mere citron i
hæld det i den skål/bøtte du vil fryse den i og sæt den på frost. Rør hvert 15 min, de første timer efter ca 1/2 time rører du de let piskede hvider i
Så er der lækker sorbet is. Eksperimenter gerne med forskellige smage og meld tilbage hvad der virker, det er altid lækkert og høre andres erfaringer
en portion is (vi lavede chokolade også, men konsistensen var ikke helt i top så den skal vi lige arbejde med, inden i får den)

DSC_0069

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *