Søde sager

Pecan Pie

Dette er en rigtig lækker sag. Vi blev introduceret for den på en rejse til Usa og jeg har prøvet et par gange at finde den rette opskrift der passer til vores smagsløg. Måske du skal ændre lidt i den inden den falder helt i din smag, jeg måtte prøve 3 gange før den sad lige i skabet.. Smag undervejs, så du hele tiden har føling med det..

Jeg har brugt mørk muscovado sukker, da den har et hint af lakridssmag, og en meget dyb sød sukker smag. Tænker du også kan bruge alm brun farin. Men vær opmærksom på smagen ændrer sig, den blir sikkert sødere.

DSC_0089

Du skal lave dejen i god tid, for den skal hvile på køl en times tid. Denne bliver sprød og lækker med lag af flager, det er den vi synes er bedst. Har du en anden favorit tærte dej, så brug endelig den. Jeg er ny i tærte verdenen, men synes det er en utrolig spise, så kom endelig med gode råd 🙂

Til en tærte på ca 22 cm i diameter skal du bruge:

Bund:
140 g mel
2 tsk alm sukker
et nip salt
115 g koldt smør i tern
1 æg pisket let

Mel, sukker og salt blandes i en skål

Det kolde smør smuldes i, du skal være rap, dejen må ikke blive for varm. Der må gerne være klumper af smør i. Blir den for varm, så sæt den på køl lidt så den hele tiden er kold.

Brug ægget til at samle dejen, det gøres hurtigt, kom film om og stil den på køl en time

Sådan så min dej ud efter ægget er kommet i, og så trykkede jeg den bare sammen inden jeg kom film omkring den.

DSC_0044

Smør en tærteform og rul dejen ud, den trækker sig lidt sammen så den må gerne stikke 1 cm over kanten. Jeg fik den lagt 1 1/2 cm over kanten, så vi havde meget kant. Men det elsker især Emma, så det var ikke den store katastrofe.

Så skal du bage bunden, jeg ligger et stykke bagepapir i og fylder det med nogle kerner, så dejen ikke hæver op. Kan ikke huske hvilke kerner det er, har haft bøtten længe. Jeg bruger dem bare igen og igen. Du skal bare finde noget der kan klare varmen.

DSC_0047

Bag den i 25-30 min ved 175 grader, fjen bagepapiret med kernerne og bag den ydeligere 10 min, den må godt blive en smule gylden i kanten

Så skal du lave fyldet, her skal du bruge:

10 spsk smør
125 g mørk muscovado sukker
100 g sirup
et nip fin salt
240 g pecan nødder, ristede på panden for svag varme, nogle af mine fik for meget varme og blev derfor lidt mørke, men det smagte fantastisk alligevel (jeg hakkede de fleste og gemte nogle til pynt på toppen)
2 tsk cognac, eller mere hvis du ønsker det skal smage igennem, du kan også bruge en mørk Rom..
1 1/2 tsk vanilje ekstrakt
2 æg pisket let

Vaniljen jeg brugte

DSC_0085

Smør, muscovado sukker, sirup og salt koges op ved middel varme, koger 1 min

DSC_0046

Hakkede nødder, cognac og vanilje røres i, smag til om du vil have mere eller mindre vanilje og cognac i, vi har jo forskellig smag.

Så tager du den af varmen. Lad det stå et par min og rør derefter de piskede æg i

Hæld fyldet på tærtebunden og bag den 30 min. Bliver den for mørk i kanten kan du komme folie omkring kanten. Man kan se nogle af de lidt brændte nødder, men det kunne vi heldigvis ikke smage. Det er kun på udseendet den lige falder i øjet.

DSC_0059

Den er bedst hvis man spiser den lun, og er også lækker med en kugle vanilje is til…

DSC_0061

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *