Aftensmad

gullash suppe

Så går vi den koldere tid i møde, (ja selvfølgelig er der høj solskin den dag jeg udgiver opskriften) og så skal der suppe på bordet.. Jeg elsker suppe, men mine to herhjemme elsker købe kød og melbolle suppe, ikke lige den slags suppe jeg taler om. Måske jeg kan få dem til at spise en god hjemmelavet suppe, det er i hvert fald et forsøg værd..

Vi har lige købt en kvart ko, og der var en del suppeben. Jeg kogte nogle af dem og siede suppen og frøs det ned i frysepåser med 1/2 l i hver. Så har jeg det når jeg skal bruge det.. Benene, dem der ikke var så appetitlige at se på frøs jeg ned. Dem får min hund og gnave i, det sætter han pris på…

Nå nu til suppen, jeg tog gullash tern ud og noget suppe, så nu skal der eksperimenteres. Der er tilføjet en masse grønsager, så der faktisk er mere grønt end kød, så nu må vi se om det falder i god jord..

Til en omgang suppe brugte jeg:

500 g oksekød i tern
1 l fond (okse) alternativt kan man lave det med kogende vand og boullion terninger, men den blir nok ikke så kraftig i smagen
ca 3 løg, hakket. Jeg brugte et alm hvidt, et rødløg og to små skalotteløg, for det var det jeg havde
4 fed hvidløg, hakket
2 porre i halve skiver
2 rød peber i tern
3 store gulerødder i skiver
10 champignon i skiver
1 dåse flåede tomater
salt/peber
2 spsk paprika
en knivspids chilli (kan udelades)
2 dåser flåede tomater

løg og hvidløg steges i olie eller klaret smør, til de er gyldne

kødet kommes i og brunes svagt, tilsæt krydderierne

resten af grønsagerne kommes i sammen med boullion

kog det op og tilsæt hakkede tomater og lad det simre en 3 timer, gerne mere..

Server den som den er, eller med en skive brød til, og er der rester, smager den endnu bedre dagen efter.

DSC_0043

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *