Søde sager

Onkel Pers hjemmelavede hold kæft fiduser

Grunden til de hedder onkel Pers hjemmelavede hold kæft fiduser er fordi jeg har fået opskriften af min bror, (som iøvrigt er pisse sej i et køkken) og fordi han laver dem så store at du kun kan have en i munden af gangen.. Den kommer ordret fra ham med et par tilføjelser af mig. Jeg har prøvet at stadse dem ud med en småkageudstikker, så kunne jeg lave lyserøde hjerte skumfiduser til Emmas fødselsdag for nogle år siden..

Dette er super lækkert hjemmelavet snolder hvor du ved hvad der er i. Du kan lave de faconer og størrelser du vil, du kan også tilsætte den farve og smag du har lyst til, hvis du ikke bare vil have dem med vanille smag. Har både lavet med vanille, jordbær, jordbær/vanille (delte portionen og kom jordbær aroma i den ene del og lagde dem sammen) og denne gang med pebermyntesmag, og en omgang med jordbær, lækkert.

til en ordentlig omgang skumfiduser (en hel bradepande) skal du bruge:

420 ml vand
800 g sukker
30 plader husblas ( 3 pakker a 10 )
2 tsk vanille sukker

(jeg halverede opskriften og lavede to forskellige slags)

aromater / farve efter eget valg…google det eller fis ned i matas og køb et begynder bolche sæt ( så får man også et bolcetermometer med )

bring vand og sukker i kog, helt op til 110 grader ( mål med bolcetermometer, det må IKKE overstige 110 )

imens det koger og man holder øje med temperaturen og så sættes husblas i blød i koldt vand, 1 blad af gange så det ikke klumper sammen.

sluk for sukker massen og tilsæt vanillesukker og lad det køle ned til 100 grader

så puttes husblas i ….igen 1 blad af gangen så det kan nå og opløses. Pisk med et piskeris ind imellem

så hældes det hele over i en skål og farve/aroma tilsættes. Farven må gerne være skrap.

DSC_0059

Det bliver lysere og lysere jo mere man pisker

DSC_0062

helt luftigt og sejt

DSC_0064

og så skal der piskes MEGET og længe.. (jeg brugte min røremaskine men du kan sagtens bruge en elpisker) .frygt ikke.. lige pludselig så blive det stift og meget luftig, og så skal det hældes over i en bradepande beklædt med bagepapir, som man har sigtet enten med flormelis eller druesukker ( ellers sidder det fast ) og så sigtes det igen på overfladen og så skal man bare lade det stå og stivne..ca 1 times tid…det kommer an på temp og luftfugtighed.

DSC_0076

så er det ellers bare med og gå i gang med og skære ud ( eller trykke ud med en lang skarp kniv og søg for og pudre det på samme tid så de ikke klistre sammen.. (Jeg får flormelis over det hele men det er det værd, denne gang var det Emma og en veninde der skar dem ud, lækkert med hjælpere.)

DSC_0078

og voila… Hjemmelavet Holdkæft Fiduser.. velbekomme…

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *