Søde sager

Napoleons hatte

Hr Munk skulle have noget lækkert med på arbejde i forbindelse med sin fødselsdag, og det endte med napoleonshatte.. Det er en sprød og lækker kage som helt klart er arbejdet værd…

Vi skulle lave 40 kager (dobbelt portion) så det endte med at være en familie projekt, en rigtig hyggelig søndag eftermiddag.

til ca 24 napoleons hatte skal du bruge:

Fyld:
200 g marcipan
100 g sukker
1 æggehvide

pisk sukker og æg godt sammen med en elpisker og lad det stå 1 time på køkkenbordet, så rører du marcipanen i.

dej:
300 g mel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg

bland mel og flormelis, og smulder smørret i, saml dejen med ægget, er den for tør, så fugt dine hænder med vand, den skal være glat men ikke for våd. Stil dejen på køl i 1/2 time.

Du skal ydeligere bruge:
50-75 g nougat
100 g chokolade
evt. hakkede pistacie nødder

Når dejen er klar ruller du den ud i ca 3 mm tykkelse. Laver du dem for tynde, så holder de ikke formen.. Så stikker du den ud med et glas eller en rund kageudstikker, på ca 8 cm og ligger dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

så ligger du et stykke nougat på midten af kagen, ruller en kugle af fyldet og ligger den ovenpå, og så skal den presses sammen. Det er vigtigt at man får siderne til at sætte sig fast på fyldet.

DSC_0090

bag dem ved 200 grader i 10-12 min, de må ikke blive for mørke, men gerne en smule gyldne i kanten. De er bløde når de kommer ud, men efter en tur i køleren bliver de hårde.

DSC_0094

smelt chokoladen og dyb bunden deri, du kan evt dyppe bunden i hakkede pistacie eller en anden nød, opbevar dem i køleskab.

DSC_0098

DSC_0100

Lækre napoleons hatte velbekmme 🙂

DSC_0102

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *