Søde sager

fastelavnsboller med syltetøj og creme

Så nærmer fastelavn sig, og så skal vi da have fastalavnsboller, dette er vores favorit. Ved ikke hvor opskriften stammer fra, men vi har lavet dem i mange år og de falder altid i god jord.

Man kan nøjes med at komme syltetøj i eller bare creme, men vi elsker bare smagen af begge dele i. Toppet med en fed omgang cacao glasur, så bliver det bare ikke meget bedre…

EDIT:
Har sat en ny opskrift på creme ind i stedet for den oprindelige, da jeg synes den er meget nemmere og man skal bruge mælk i stedet for kaffefløde 😉

til 16-18 stk skal du bruge:

Dejen:

1 pk gær
200 g smeltet smør
1 1/2 dl mælk
1 æg
350-400 g hvedemel
et nip salt
2 spsk sukker

rør gæren ud i en smule vand og hæld den kolde mælk i den varme smør og hæld det i, tilsæt de øvrige ingredienser men hold lidt mel tilbage. Dejen skal ikke æltes, bare røres med en ske til den er rørt sammen, den skal være lidt lind. Sættes til hævnning et lunt sted i 45 min. Hvis man synes den ikke er til at arbejde med når man skal rulle den ud, kan man ælte lidt mel i der.

DSC_0094

Mens den hæver laver du cremen:

Creme:
4 æggeblommer
3 spsk. sukker
korn fra 1 vaniljestang
3 tsk. maizena
3 dl sødmælk

sådan laver du Cremen: Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen. Kog mælken op og pisk den i æggemassen.
Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem, mens du pisker hele tiden indtil cremen har den konsistens du vil have.

Lad cremen køle af.

DSC_0005

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt evt mere mel i. Det er en meget blød og porøs dej, men det er pga af smørret, og tro mig det ender med en lækker bolle.

rul den ud til en firkant, mens du hele tiden sørger for der er mel under så den ikke hænger fast. Skær den ud i firkanter.

DSC_0098

Kom dit fyld på og luk dem godt sammen så cremen ikke flyder ud. Dette er vigtigt, men må indrømme der er altid nogen der smutter for mig… Du skal arbejde lidt hurtigt, da det ellers kan være svært at få lukket dejen fordi den hæver lidt op….

DSC_0101

Lad dem efterhæve en 20 min og pensel dem med sammenpisket æg, bag dem ved 200 grader i 20 min

Lad dem køle af på en rist

DSC_0112

Når de er kolde kommer du glasur på, Jeg har brugt flormelis med lidt cacao i og en smule kogende vand. VELBEKOMME

DSC_0113

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *