Søde sager

karameller

Vi elsker godter vi ved hvad indeholder og og her er der en lækker opskrift på karameller.
Det har ikke været en nem proces, vi har tygget os igennem en hel del portioner karameller, og her har vi fundet dem der bare lige passer til vores smagsløg..

Har fundet ud af at karamellers konsistens og sejhed er meget individuel, så der skal i prøve jer frem. Vi vil gerne de er seje og hårde at tygge, (trækker løse plomber ud) hvor andre elsker at de er bløde. Måske i er nød til at prøve et par gange inden i rammer plet (det var vi), men så lav evt 1/2 portion ad gangen…

Efter ønske fra Hr Munk og frk Skipper skal jeg til at eksperimentere med lakrids karameller, skal nok poste den opskrift også når det lykkedes..

Her har jeg brugt kokossukker, det giver bare en lækker smag, og de er ikke hvinende søde. Men du kan også bruge alm sukker, karamellerne er så bare noget lysere end mine og ikke så dyb en smag, men stadig gode.. Kokossukker kan købes i større supermarkeder og i helsekost.

til en god omgang karameller skal du bruge:

250 g kokossukker
1/2 l piskefløde
120 g glykose sirup
et nip salt

Det kommer du i en stor gryde (med en stor varmeflade, men stadig med høje kanter da det hæver op når du bringer det i kog) og koger det op, måske der er nogen der mener man skal smelte sukkeret først osv, men jeg kommer bare det hele i på en gang og koger det op. Når det koger skruer du ned for pladen og lader det småkoge i 40-60 min. Det skal stå og småkoge, men skal røres i ofte… Tiden afhænger af hvor hårde du vil have dem, og det er svært at ramme rigtigt der er ikke andet for end at prøve sig frem..

DSC_0001

For at tjekke om det har kogt nok, og får den konsistens du vil have, kan du ligge en lille klat på en tallerken og sæt den på frost 5 min, så kan du fornemme hvor fast det er.

sådan så mit ud i gryden da den var ved at være klar efter 48 min, vores er lidt hårde og seje og tygge i

DSC_0007

Når de har kogt nok hælder du dem i et fad beklædt med bagepapir og smurt med en smule olie så det ikke hænger fast. Så lader du det stå til det er kølet af og skærer det ud i passende størrelser.

DSC_0009

DSC_0020

De vil altid hænge sammen så jeg klipper bagepapir i passende størrelser, og pakker dem ind. Hvis du pakker dem ind i klar cellofan, og kommer dem i et pænt glas kan de evt bruges som en personlig værtinde gave.

DSC_0021

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *