Søde sager

Fru Munk’s karamel cookies

Jeg lavede forleden nutella cookies, og de var virkelig lækre, men min skønne datter spurgte om jeg også kunne lave dem med karamel. Det skulle prøves og det lykkedes synes vi, men nu er vi også vild med karamel. (hun har nu nogle ret gode ideer hende Frøken Skipper)

Det var meningen jeg villle lave dem ligesom med nutella cookies hvor jeg indkapslede det i dejen. Jeg prøvede men karamellen ville bare ikke blive der… Først synes jeg de så mærkelige ud, men da jeg smagte dem glemte jeg det. Synes nu mere de ser sådan lidt rustikke ud 😉

Jeg lavede min egen karamel med et strejf af lakrids, jeg kom bare en spsk lakridspulver ned til sukkeret og rørte det sammen inden jeg tilsatte de andre ting, og kogte dem. Men jeg er da sikker på du også kan bruge købe karameller hvis du ikke vil igang med at lave dem selv….

hvis du vil lave din egen karamel så sætter jeg et link til opskriften, men du skal ikke koge dem mere end 40 min, de skal være bløde, de bliver hårde og seje under bagningen

karameller

ellers så brug købe karameller, men køb nogle bløde af slagsen

jeg bruger den samme cookies opskrift som jeg altid bruger:

250 g hvedemel
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
125 g sukker
125 g brun farin
140 g meget blød smør (IKKE smeltet)
1 tsk vaniljesukker
1 æg
50 g chokolade

Tænd ovnen på 180 grader

bland mel, bagepulver, natron og salt i en mindre skål, i en anden pisker du smør, sukker, farin og vaniljesukker i ca 5-6 min det skal være blødt og en smule luftigt

så pisker du ægget i og derefter mel blandingen. stop med at piske når dejen er homogen.

så rører du chokoladen i med en ske, eller ælter den blidt i

nu er dejen klar, den skal ikke på køl, men bruges med det samme..

DSC_0001

så deler du dejen op i kugler (mine vejede 35 g) og kommer en karamel inden i

DSC_0003

luk den til, det er vigtigt for selvom de flyder ud, så bliver det i dejen.

DSC_0007

DSC_0009

så skal de bages ca 14 min de skal være lyse med lidt gyldne kanter…

DSC_0011

lad dem køle lidt af på bagepladen og når de er faste nok til at flytte dem så læg dem på en bagerist så de kan køle helt af…

Synes faktisk de endte med at se ret seje og appetitlige ud, men måske jeg er farvet af at de bare er så lækre. Det er helt sikkert en opskrift der er værd at prøve hvis man vil servere noget nyt for gæster…

DSC_0014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *