morgenmad
OMELET (LCHF)
Dette er et bud på hvad vores morgenmad kunne være. Lavede et indlæg med det på min tidligere side, men den er forsvundet i overførslen, så i får det lige igen med en tilføjelse..
Vi drikker altid et glas grønsagsjuice til, det er vigtigt at få noget grønt til at opveje det fede.. Jeg synes ofte det er nemmere at drikke det som juice, frem for at spise grønsager om morgenen.
Det er hurtigere at lave end man tror.
Til en omelet bruger jeg:
2 store æg
en spsk fløde
salt/peber
kokosolie eller klaret smør til at stege i
cheddar/parmesanost
et par skiver bacon
varm en pande på middel varme og kom olie eller klaret smør på
pisk æg med fløde og salt og peber
Du kan vælge at komme osten i omeletten, men det giver den lige lidt ekstra hvis du steger den i osten. Dvs. jeg smider et par skiver cheddar ost på panden, lader den smelte lidt og hælder æggemassen over. Det gør at du får en sprød skorpe der er rigtig lækker..
nogle gange kommer vi hakkede tomater, frisk basilikum
Evt lidt revet parmasan på inden vi folder dem.
Andre gange svitser jeg nogle champignon i olie/smør og hælder lidt fløde ved. Det er min favorit
Lækker morgenmad.
MORGENBRUNCH (LCHF)
Dette var vores morgenmad i søndags, og det er en god måde at starte dagen på.. Det viser at der ikke skal ret meget til før det er LCHF. Vi spiste Lyst LCHF brød til, Emma spiste en bolle. Det er rigtig lækkert, vi fik en grønsagsjuice til, (Emma alm juice) så der var balance mellem grønt og det fede..
Min latte er ikke rigtig LCHF, men det er så der jeg har valgt, at den vil jeg ikke undvære.
Der er røræg med en smule fløde i, pølser (gerne med mindst mulig tilsætning og mest mulig kød), bacon og brød…
FRENCH TOAST (LCHF)
Dette er en gammel klassiker som nok aldrig går af mode.. Vi har opdaget den igen, og det var så lækkert.. Jeg lavede min med LCHF brød, og som LCHF, men du kan lave den med det brød du bedst kan lide. jeg skriver i parentes hvad man ellers kan bruge, så alle kan være med
Til 3 personer brugte jeg:
6 skiver brød
2 store æg
1 spsk fløde (eller mælk)
1 tsk sukrin gold (eller brun farin)
1 1/2 tsk stødt kanel
smør til stegning
varm en panden på middel varme. Imens pisker du æg, fløde, sukker og kanel sammen i en dyb tallerken.
dyb skiverne af brød heri og lad det suge godt af æggemassen
hæld lidt smør på panden og steg brødet til de er smukke og gyldne
Jeg lavede en vanilje creme af
50 g neutral flødeost
1/2 tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker)
2 spsk fløde
1 tsk sukrin melis (alm flormelis kan også bruges)
det rører du sammen og smager til så det har den smag du foretrækker, vi vil helst ikke have det for sødt, men det er jo en smagssag
du kan også piske flødeskum med vanilje, eller du kan spise dem uden noget hvis du foretrækker det. Skriv endelig hvordan i helst spiser jeres French toast så vi andre kan få nogle gode ideer
Vi toppede dem med nogle friske brombær. Det gav sige et syrligt spil der var rigtig lækkert, men andre bær kan jo også bruges. Vi fik en god kop kaffe til og det var så lækkert,
Velbekomme