Om os

Vores vej i ketose

Vejen i ketose for os, var meget forskellig


Emma kom meget hurtigt i ketose, og efter en uge, viste hendes blodmåling 2,8 mmol/L. (det tyder på, jo yngre du er, jo nemmer omstiller kroppen sig). Hun havde en enkelt dag med cravings, som hun kom igennem.

Hr Munk var bare drænet for energi de første 3-4 uger, men fik ikke Ketoflu, hovedpine eller noget.

Info:

Ketoflu er den overordnede betegnelse for, de symptomer man kan ske at opleve i overgangen til Ketose. Det kan være hovedpine, træthed, dårlig humør, dårlig ånde, tunge ben, let kvalme, svimmelhed og forstoppelse. Det er ikke sikkert du får det, men det er noget man lige skal være forberedt på. Mere salt, nok væske og mere fedt kan afhjælpe nogle af dem.

Jeg derimod led, virkelig de første par dage med Ketoflu, men jeg havde så til gengæld masser af energi, da jeg kom over dem. Jeg mærkede hurtigt fordelene ved keto, og det bedste var da sukkertrangen forsvandt, det gjorde den efter 5-6 dage.

Det var så hårdt de første dage, hvor kroppen skulle sukkerafvendes, og den bare skreg efter kulhydrater. Der er det vigtigt man har noget støtte, så man ikke giver op og falder i, det er tit her folk stopper. Salt i form af flæskesvær kan hjælpe, eller et salt shot. Når kroppen udskiller kulhydrater ryger der en masse væske, og salt, så det er vigtigt at opretholde salt- og væskebalancen.

Men hvis man bider tænderne sammen og holder fokus til man er ovre det, så vil man opdage en hel ny verden.

Som nævnt i tidligere indlæg, kørte vi striks efter keto de første 8 uger, og derefter begyndte vi at eksperimentere med mængden af kulhydrater, samt hvor vi fik dem fra.

Vi har prøvet at hoppe ud af ketose et par gange, begge gange en velovervejet beslutning. Jeg syntes faktisk ikke, det er så nemt at bryde ketose, man har det så godt, og vil nødigt sætte det over styr. Min og herrens kroppe, reagerede meget forskelligt – 

Hr. Munk følte med det samme en oppustet hed og ubehag i maven.

Jeg fik migræne, og blev træt og sov dårligt – Så det har ikke været nogen stor succes, når vi har droppet ud af ketose. Det har ikke været det værd, for mig i hvert fald.

For mig, tog det 3 dage, så var jeg i ketose igen. For Hr. Munk, tog det over en uge, det var han ikke super begejstret for 😉

Vores kroppe reagerer alle forskelligt på keto, men for mig er det ret tydeligt at det for os, har været rigtig godt at droppe sukker og forarbejdede fødevarer.

Det skal også lige siges at vi bestemt ikke er hellige. Ind imellem kan jeg godt nappe et par Johan Bülow kugler, drikke et glas vin og gå over 30 g kulhydrat, men det får mig ikke ud af ketose. Og dagen efter er jeg på den igen, uden udsving i kroppen. 

Nogle kan gå højere op, Emma kan spise 80 g og stadig være i Ketose dagen efter – Man er nød til at prøve sig frem.. Tror dog det er vigtigt, at vente min. 4 uger, gerne flere, så kroppen har fået tid til vende sig til at forbrænde fedt i stedet for kulhydrater, inden man begynder at eksperimentere.

En almindelig hverdag på KETO for mig kan være:

En æg-latte til morgenmad

En salat med kød og ost til frokost, herefter drikker jeg en kop kaffe

Til aften kan det være en krydret panderet med evt. kylling og grønsager

I weekenden spiser jeg ofte kun 2 måltider, fordi vi sover længere

Vi spiser en god brunch, med æg, bacon, pølser, grønt og kaffe til

Om eftermiddagen tager jeg oftest en Bullet-kaffe eller en latte med æggemælk

Om aftenen kan vi få en Ribeye eller andet godt kød med nogle lækre grøntsager og en dressing til eller kryddersmør på kødet

Alt sammen lavet på lækre råvarer, og det smager fantastisk 🙂

Er i nysgerrige på hvad ketose kan gøre for jer, kan jeg kun anbefale at prøve det… I må endelig spørge, hvis i har spørgsmål til de erfaringer vi har gjort os, eller hvis der er noget i mine opskrifter, jeg ikke har skrevet tydeligt nok.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.