Søde sager

cookies med kerne af nutella

Emma så en opskrift på nettet den anden dag på cookies med nutella i midten og det mente hun vi skulle lave. Jeg var helt med på den (elsker nutella og kan spise det med ske direkte fra glasset, ikke at jeg gør det HE HEM….. ) Nå men jeg ville ønske jeg havde kommet mere nutella i, det var lige lidt nok, men hey så må vi bare prøve igen ikk? Min skønne datter spurgte om man ikke kunne lave dem med karamel inden i, og det skal vi da bestemt også prøve. Hun er sgu fuld af ideer hende “den bette” som vist ikke er så bette mere 😉

Jeg har brugt opskriften der allerede er på siden, men med mørk chokolade i stedet for Daim. Jeg lavede nogle chokolade stykker ved at smelte chokoladen og komme det i et kræmmerhus. Derefter lavede jeg små chokolade prikker på et stykke bagepapir. Det gjorde jeg fordi jeg gerne ville have at dejen var uden de helt små stykker chokolade, der kommer når man hakker den. Synes at dejen kan se beskidt ud, så jeg ville prøve at gøre det sådan her. Er sikker på man kan købe chokolade der er i små stykker, eller du kan også bare hakke det og bruge det. Men nu er jeg jo lidt af en nørd når det gælder mad, så bær over med mig 🙂

opskriften kommer her:

250 g hvedemel
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
125 g sukker
125 g brun farin
140 g meget blød smør (IKKE smeltet)
1 tsk vaniljesukker
1 æg
50 g chokolade

og så det vigtigste, Nutella 😉

bland mel, bagepulver, natron og salt i en mindre skål, i en anden pisker du smør, sukker, farin og vaniljesukker i ca 5-6 min det skal være blødt og en smule luftigt

så pisker du ægget i og derefter mel blandingen. stop med at piske når dejen er homogen.

så rører du chokoladen i med en ske, eller ælter den blidt i

nu er dejen klar, den skal ikke på køl, men bruges med det samme..

DSC_0001

Fordi jeg godt kan lide at mine cookies har samme str så vejede jeg dem, 30 g pr cookie. (var der nogen der sagde NØRD)

DSC_0012

så rullede jeg dem til kugler som jeg lavede hul i midten af og kom en klat nutella i, men du kan sagtens komme meget mere i, end på billedet, det gjorde jeg ved de sidste jeg lavede, men fik ikke lige taget et billede af det…

DSC_0013

så lukker du dem sammen og ligger dem på en plade

DSC_0014

sørg for de er helt lukkede, så nutellaen bliver hvor den skal.

DSC_0015

så skal de bage i ca 16 min ved 185 grader (Det var min ovn så prøv jer frem, de skal være lidt gyldne) I kan se på billedet at jeg har to forskellige bagninger, de lyse var lidt bløde og seje, de mørke var mere sprøde…

DSC_0023

værsgo lækre cookies med nutella…

DSC_0028

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.