Søde sager

Træstammer (LCHF)

EDIT: Har hørt der er nogen der har svært ved at lave disse, så jeg har omformuleret og rettet lidt i opskriften.. Håber det hjælper til de bliver nemmere at lave 🙂 skriv gerne om jeres erfaringer herinde, og hvis i har nogle fif

Vi elsker jo guf og søde sager og jeg eksperimenterer hele tiden med at finde lækre erstatninger uden mel og sukker. Det er lykkedes helt godt denne gang, og opskriften kan også bruges til romkugler rullet i kokosmel, total mums siger jeg bare..

til ca 10 træstammer skal du bruge:

“kagemassen”:
300 g dadler, udstenet og så ligger jeg dem lige i kogende vand i 15 min
70 g blød smør (ikke smeltet)
5 spsk kokosfiber,
3 tsk sukrin, eller (2 tsk sukrin og 2 tsk kokossukker, det prøvede jeg sidst og det smagte lækkert)
3 spsk cacao
romessens efter smag
3 spsk espresso eller meget stærk kaffe (kan udelades) men pas på du ikke kommer for meget i. Tilsæt evt lidt kokosfiber så massen stadig er fast
hindbær marmelade eller hindbær der har fået et let opkog kan man komme en lille slat i af. Jeg har prøvet men synes ikke det behøvedes. Massen blir nemt meget blød, så skal der mere kokosfiber i. Gjorde ikke så meget for smagen så det udelader jeg.

Hæld vandet fra Dadlerne og kom dem i foodprocessoren, tilsæt smør, og lad den hakke dadlerne i mindre stykker, lad den køre et godt stykke tid så dadlerne er godt hakkede. Tilsæt kokosfibre, sukrin og cacao og lad den køre til dadlerne er helt hakket og det er en let klistret masse, min kørte nok i 10 min. Smag dig frem hvor meget kaffe og romessens du vil have i, stil massen i fryseren så den blir lidt fast. Min stod en 10-15 min tid vil jeg tro.

DSC_0091

Marcipan:
250 g mandelmel, (ikke affedtet, men alm smuttede mandler der er malet til mel, det kan købes i supermarkeder)
1 æggehvide
1/2 tsk mandelessens
1 tsk sukrin
evt en smule vand til at få den rette konsistens som købe marcipan

det blander du sammen i en skål, ælter det sammen, man kan evt supplere med et par dråber vand hvis den lige mangler det sidste. Tideligere kom jeg den på køl, men tænker måske den er nemmere at arbejde med hvis den ikke bliver kold og tør. Prøv evt det og så kan du jo altid ligge den på køl, hvis det gå helt i ged, det vil jeg i hvert fald prøve næste gang.. kom først i tanke om det da jeg havde haft min på køl, (flot Fru Munk!!!) og den drillede lidt denne gang.

Du skal også bruge:

100 g mørk chokolade til at dyppe enderne i

kokosflager hvis man vil lave romkugler

Nu skal du så have rullet marcipanen ud. Den kan være lidt svært at arbejde med, så du skal have tålmodighed og let hånd. Jeg former det til en firkant som jeg så maser flad med hånden på et stykke bagepapir. Så ligger jeg et stykke bagepapir ovenpå og ruller det forsigtigt ud med kagerullen. Nu blir det lidt teknisk så jeg håber jeg forklarer det ordentligt…. Jeg ruller et par gange, så løsner jeg det øverste stykke bagepapir og derefter vender jeg det så det jeg har løsnet ligger på bordet. så løsner jeg toppen, og ruller et par gange. Det gentager jeg til marcipanen er rullet ud i passende tykkelse. Det gør at den ikke sprækker, man kan ikke rulle direkte på marcipanen med kagerullen, så går det helt galt.

DSC_0021

Derefter laver du en rulle eller to af “kagemassen” som du ligger på marcipanen og så ruller den rundt om massen. skær den til og så sæt den på frost i 10 min.

DSC_0014

DSC_0102

Så skærer du dem ud i passende stykker (lav dem ikke for store, man kan ikke spise så meget ad gangen)

DSC_0103

dyp enderne i chokolade, så skal de på køl igen, og så har du en lækker kage til kaffen..

DSC_0105

Træstammer der ikke påvirker dit blodsukker, men som stadig tilfredsstiller den søde tand

DSC_0121

Romkugler rullet i kokosflager, kan varmt anbefales.

DSC_0071

2 Comments

  • Fru Munk

    Det er jeg rigtig glad for, tak for tilbagemelding 🙂

    Den er nemlig rigtig god, og vidste man det ikke ville man tro det var “rigtige” træstammer 😉 dejligt man kan nyde noget lækkert uden at blive proppet med sukker 🙂

    Hilsen Fru Munk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *