Søde sager

Brownie uden mel, med lakrids karameller

Halløj, min nye favorit… Dette er en syndig lækker og slet ikke kcal fattig kage der smager himmelsk. Den har en rig chokoladesmag, men fordi den er lavet med kokossukker så er den ikke oversød. Den er helt konfektagtig og smelter på tungen. Den kan sagtens laves dagen før og smides på køl, det blir den kun bedre af…

Har søgt en del på nettet, for at finde den bedste brownie, og de fleste uden mel er lavet med alm sukker. Jeg ville gerne bruge kokossukker, da det påvirker blodsukkeret mindre end alm sukker, men har du ikke kokossukker så brug bare alm hvis du vil.. Kokospalme sukker kan efterhånden købes i de fleste store supermarkeder..

Hvis man som mig gerne vil undvære hvedemel eller er gluten allergiker, så er dette den perfekte kage. Den er ikke LCHF pga mængden af kokossukker, men så længe der ikke er hvedemel i er jeg glad..

Tænker det ville klæde den med en klat vaniljeis til, eller bare en god kop kaffe.. Jeg lavede en topping, af 50 g chokolade og 25 g smør, som jeg smeltede over vandbad og kom på, men den kan sagtens spises uden…

til en lille bradepande skal du bruge

200 g mørk chokolade (husk at kigge om der er spor af gluten i hvis du laver den til en gluten allergiker)
200 g smør
130 g kokossukker
1 1/2 tsk vaniljepulver
1/2 tsk bagepulver
4 æg, delt i hvider og blommer
50 g hasselnødder
12-15 hjemmelavede karameller, med et strejf af lakrids. (kan udelades og du kan sikkert også bruge købe karameller, dette var en rest der var tilbage efter mine karamel cookies)

tænd ovnen på 185

smelt chokolade over vandbad, lad det køle en smule, det må ikke være for varmt når du skal blande det.

pisk æggeblommer med kokossukker, bagepulver og vaniljepulver

sukker og æggeblomme

når det er luftigt tilsætter du den bløde smør og pisker den ind i massen

DSC_0004

i en anden skål pisker du hviderne stive

så blander du chokoladeblandingen med sukkerblandingen, og rører til den er rørt sammen

DSC_0006

vend æggehviderne i og rør den forsigtigt sammen

DSC_0016

kom den i et ovnfast fad beklædt med bagepapir (mit var 20×30) jeg kom nødderne i her, jeg prikkede dem bare i hvor jeg synes. Det var også her jeg kom karamellerne i, stak dem bare ned i dejen. Det var helt klart dem der satte prikken over i’et for mig, det smagte helt fantastisk. Det var rigtig lækkert at få en bid med sej karamel med et strejf ag lakrids, mums mums..

DSC_0017

DSC_0040

bag den i 30 min

lad den køle, lidt af på bordet inden du stiller den på køl, den skal være helt kold før du skærer den ud..

kagen med topping

DSC_0027

de færdige bidder

DSC_0035

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.