Blogindlæg

Kulhydrats indhold i mad

Da vi startede på keto, blev vi overrasket hvor mange kulhydrater der var i de forskellige grønsager vi spiser.. Derfor har jeg lavet en oversigt over hvad der er i de mest almindelige grønsager.. Du skal dog være opmærksom på at kulhydrats indholdet kan variere, om det er dansk eller udenlandske varer, og fra mærke til mærke, dette er kun en ca vejledning. 

Vend dig til at kigge på kulhydrat indholdet når du handler. I feks. nødder og mandler er der meget forskel på kulhydrat, så se dig for… Det kan man ikke på grønsager det ved jeg godt, men der kan du bruge min liste som en guideline..

Når man tænker kulhydrat på Keto så er det i teorien ligemeget hvor de kommer fra, du skal bare holde dig under 30 g pr dag. Jeg spiser engang imellem et par bær til min brunch eller på min græske yoghurt, men jeg tager ikke så mange og nyder dem jeg spiser… Så skærer jeg på andre ting, for at få det til at passe.

Nogle af de ting på listen, feks. ingefær, hvidløg og løg er der en del kulhydrat i, men så skærer man bare i mængden, og får det til at passe… Men noget der faktisk overraskede mig mest var hvor meget der er i tomat.. Vi har brugt sindsygt meget puré og hakkede tomater, men dem har vi nu skåret i, vi har erstattet det med feks. neutral smøreost, det virker super fint..

Håber i kan bruge tallene til noget og at det kan gøre det nemmere at overskue…

Kulhydrat pr. 100 gram

Nedenfor er ca. tal, da det kan variere lidt alt efter mærke, behandling og lage… 

Blomkål                                                  3,0 g

Broccoli                                                  3,9 g

Spidskål                                                 3,0 g

Spinat                                                     1,5 g

Grønkål                                                  4,2 g

Romanesco                                            2,4 g

Agurk                                                      1,4 g

Rosenkål                                                 5,5 g

Avocado                                                  6,5 g

Gulerod                                                   6,6 g

Grønne bønner                                      3,1 g

Rød peberfrugt                                      4,5 g

Gul peberfrugt                                      5,4 g

Grøn peberfrugt                                   2,8 g

Forårsløg                                                4,7 g

Porre                                                       5,5 g

Fennikel                                                 3,0 g

Asparges, grønne                                 3,1 g

Asparges, hvide                                    2,5 g

Bladselleri                                             3,6 g

Knold selleri                                          4,3 g

Savoykål                                                 3,0 g

Kinakål                                                   2,1 g

Iceberg                                                   2,1 g

Radise                                                     1,2 g

Citron                                                      4,2 g

Løg                                                          8,1 g

Tomat                                                     4,3 g

Ingefær                                                 15,8 g

Hvidløg                                                    31 g

Rabarber                                                3,0 g

Aubergine                                              2,6 g

Squash                                                    1,8 g

Champignon                                          1,7 g

Hindbær                                                 6,9 g

Jordbær                                                  7,3 g

Blåbær                                                    8,7 g

Brombær                                                4,7 g

Solbær                                                   11,7 g

Æble                                                        9,3 g

Appelsin                                                  9,5 g

Banan                                                    17,4 g

Ananas                                                  11,6 g

1 M/L æg på ca. 60g                               0,8 g

Løgimose mayo                                      1,0 g

French’s Classic gul sennep                 1,6 g

Creme fraiche 38%                                2,5 g

Fløde 38%                                               3,2 g

Fløde 50%                                               2,7 g

Philadelphia Classic Neutral                   4 g

Salat ost 17%                                          0,2 g

Hytteost 4%                                            2,3 g

Græsk yoghurt 2%                                  3,9g

Græsk yoghurt 10%                               4,5 g

Skyr 0,2%                                                 3,5g

Smør Harmonie økologisk                   0,7 g

Tomat passata                                        6,8 g

Rejer i lage                                              0,8 g

Tomat Puré                                               16g

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.