Lyst LCHF brød,
Er man ikke til LCHF skal man nok ikke begi sig ud i dette, og man ville nok heller ikke kalde det for brød. Dette er en erstatning som vi spiser her hjemme i stedet for alm brød i hverdagene. Det er udemærket hvis det er godt ristet, og så med smør og ost, men det er ikke som alm brød. Jeg nyder stadig et alm rundstykke i weekenden, men dette brød er jeg også glad for.
Opskriften stammer oprindeligt fra Madbanditten, men jeg har ændret lidt i den, jeg bryder mig ikke om kardemomme i brød, så jeg har brugt salt i stedet.. Og så har jeg brugt pofiber, som er en meltype, i stedet for Kokoslmel for det suger væsken bedre, så brødet er mere fast.. Men det er jo min smag.
Et billede af pofiber
Til et medium brød skal man bruge:
6 æg pisket let
150 g flødeost
100 g smeltet smør
1 dl mandelmel
1/2 dl sesammel
2 spsk pofiber
2 spsk fiberhusk (Psyllium frøskaller)
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
sesam til at drysse over
Tænd ovnen på 160 grader
Pisk æggene godt sammen og tilsæt osten og den smeltede smør.
Bland det tørre i en anden skål og pisk det sammen med æggemassen, det skal være en jævn dej
Lad den hvile 15 min.
Hæld den i en lille form beklædt med bagepapir. Min er 25 cm x 11 cm.
Så glatter du dejen med en våd dejskraber og drysser sesam kerner på.
Bag den i ca 40 min, tag brødet ud af formen (løft den i bagepapiret) og lad den køle på en rist, fjern bagepapiret inden den er hel afkølet så den kan få luft.
Jeg skærer den i skiver, ligger mellemlagspapirer imellem og smider det i fryseren. Så kan jeg bare tage en skive og smide den i brødristeren når jeg får lyst.
2 Comments
Gitte Hedegaard
Super skønt brød
Fru Munk
jep det er nemlig ikke helt dårligt 🙂