Hvorfor LCHF

Hvorfor jeg lever efter LCHF

Dette er et lidt langt indlæg, men der er en masse der skal forklares 🙂

Blev introduceret for LCHF fordi jeg faldt over en hjemmeside lavet af Jane Faber der hedder madbanditten.dk. Jeg blev fanget af hendes lækre opskrifter og lette tone på hendes blog..
Læste lidt mere om det og bestemte mig for at prøve… Det er det bedste jeg har gjort. Man skal minimere sit indtag af kulhydrater og sukker. Dvs ingen ris, pasta, kartofler og brød. (ja denne brød elsker har frasagt sig brød) Man skal passe på med at spise for meget frugt, da det er fyldt med frugtsukker, men bær er ok i begrænsede mængder.. Men når man tænker på hvor godt jeg har fået det og hvor meget min krop trives med det, så savner savner jeg det faktisk ikke…

For det første så sover jeg som en engel om natten og kan nøjes med en 7 timer og så vågner jeg udhvilet…
Mit humør er blevet klart bedre (Tom er ikke meget for at indrømme at jeg er blevet mere rolig, men i et svagt øjeblik så gav han mig ret 😉 ) mit blodsukker hopper ikke op og ned mere (og gjorde at jeg angreb køleskabet med jævne mellemrum, hvilket resulterede i elevatorvægt og jeg var konstant på kur) Jeg spiser 3 gode måltider om dagen, og sulter ikke. Jeg har holdt min vægt siden jeg startede på LCHF, også selv om der var 4 ugers ferie og den ikke helt blev overholdt. Det er fantastisk 🙂

Vi spiser lækker mad af gode råvarer uden for mange tilsætningsstoffer.
Har i mange år haft en meget tør hud og læber, det er blevet så meget bedre, så jeg bruger slet ikke fugtigheds creme på kroppen mere..
Min mave er gået i orden og det er bare så fantastisk ikke at døje med det mere..
Så for mig har det været en meget positiv livsstils ændring.
Nu er der nok mange der tænker om vores datter Emma også spiser som os?

Ja det gør hun til en vis grad, hun synes for det meste det er lækker mad. Hun får pasta til sin kødsovs hvis hun vil det, men hun elsker også at få grønsager til. Hun kan få Pommes fritter eller kartofler som tilbehør hvis hun vil. Men hun har det godt på LCHF og siger selv hun er mæt længere 😉

Får hun så fredags snold?

Ja det gør hun, og is, men det gør vi andre også.. Vi er ikke fanatiske og spiser hvad der bliver serveret når vi er ude. Vi kan også godt spise et rundstykke eller en bolle, islagkage (hun har lige haft fødselsdag og vi smovsede 😉 ) og andet som ikke er LCHF. Vi har bare valgt at vi i hverdagene spiser striks LCHF og trives med det…

Jamen hvad spiser man så på LCHF?

God mad 🙂 Grønt til hvert måltid, ja, også morgenmaden.. Der står den ofte på grøntsagsjuice og æg.. Den kan også stå på kødrester og gnavegrønt, men det er lige hvad jeg nu har lyst til om morgenen…
Vi spiser lækkert kød, MED fedtkanten 😉 Vi steger i kokosolie eller klaret smør. Vi spiser rigtig mayo (Hellmanns) og må få piskefløde, rigtig cremefraiche, og 10 % græsk yoghurt.. I rimelige mængder selvfølgelig, og altid med grønt til..
Det er sammensætningen der er vigtig 🙂
Vi må få nødder og mørk chokolade. (MUMS sagde chokoholikeren her lige 🙂 ) igen i små mængder, men man finder ud af at man slet ikke spiser så meget som man gjorde før, og det er jo et stort plus 🙂

Mange af mine opskrifter er LCHF, men dem kan man tilpasse som man vil.. Kan ikke sige om det er rigtigt for dig og hvad der er bedst, kan bare sige hvad det har gjort for mig 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.