Aftensmad

Lasagne med aubergine (LCHF)

I weekenden faldt jeg over nogle auberginer til små penge. Det skulle så omsættes til en LCHF lasagne. Den blev god, men da jeg ikke ønskede at jævne sovsen (Ville gerne holde den LCHF) var sovsen lidt tyndere end normalt. Men det var ikke noget der gjorde noget synes vi. Næste gang vil jeg lave den i god tid, så den kan stå og koge ind. Emma vil stadig helst have den lasagne hun plejer at lave med alm lasagneplader og bechamelsovs, men det røg da ned. Du kan jo lave den med alm plader hvis du ønsker det, men vil du spare på kcal er dette en god og mættende aftensmad.

Auberginen var ret neutral i smagen, så det var et hit, det blir absolut ikke sidste gang vi laver sådan en. Jeg hakkede alle grønsagerne fint i min foodprocessor, så der var ingen klumper i, også en god måde at få ungerne til at spise grønsager. Emma ved hun skal spise sine grønsager og vil faktisk hellere have dem i maden end ved siden af.. Men nu er hun jo glad for mad, så det meste ryger ned alligevel.

Du kan bruge de grønsager du ønsker. Tænkte først jeg ville bruge champignon, men da jeg godt kan lide at bruge det i mange af mine retter, synes jeg der skulle noget andet i.

to auberginer skæres i skiver og ristes på en tør pande til de er gyldne

1 stort løg
3 fed hvidløg
1 kæmpe gulerod (ca 200 g)
1/2 broccoli hoved (ca 200 g)
2 forårsløg
500 g hakket okse
3 dåser flåede/hakkede tomater
2 dl fløde
krydderier, Brug dem du har, jeg brugte sådan ca:
2 tsk salt
1 tsk peber
2 tsk paprika
1 tsk oregano
2 tsk grill krydderi
kokosolie til at stege det i
revet odt eller frisk mozzarella (jeg brugte begge dele, revet indeni, og frisk ovenpå)

hak alle grønsagerne fint,

DSC_0004

svits dem i olie

tilsæt oksekødet og brun det (brug evt en kartoffelmoser til at skille kødet ad)

hæld tomaterne i, har du flåede tomater kan du bruge din kartoffelmoser til at hakke dem i stykker (er blevet ret glad for min kartoffelmoser 😉 )
tilsæt krydderier og fløden og kog den op, smag den til

nu kan du jævne den hvis du ønsker det

DSC_0008

så skal lasagnen bygges op, det gør du som en alm lasagne, start og slut med sovsen kom ost på og evt inden i hvis du ønsker det

DSC_0010

Jeg rev den friske mozarella i stykker og lagde den på toppen, det gav nogle lækre “ostelommer”

giv den 40 min ved 200 grader og tag den ud og lad den sætte sig 10-15 min

DSC_0013

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.