Opskrifter

Morfars Millionbøf Keto Style

Denne ret lavede min far tit da jeg var barn, så grundopskriften er hans, vi har dog udviklet den lidt så den passer til vores smagsløg samt er keto venlig. Vores er godt krydret, så måske du skal prøve dig frem med paprika og chili, så den ikke bliver for stærk.

Det er en nem ret som de fleste kan lide, og med ingredienser man oftest har på lager. Denne opskrift er til 3 voksne, men man kan jo lave en dobbelt portion så man har til frokost, (eller morgenmad) Den bliver kun bedre af, at stå natten over i køleskabet.

Vi fik altid kartoffelmos til, denne har vi dog skiftet ud med den lækre cremet Blomkål/Broccoli mos

Til sovsen skal du bruge

25 g smør,

1 rød, frisk chili

10 g hvidløg
35 g løg

170 g champignon, 
1 spsk. tomatpuré
2 x 1 terning oksebouillon,
2 dl vand
1 spsk. paprika
50 g Philadelphia Classic
5 spsk. piskefløde,  38%
500 g hakket oksekød med ca. 12 % fedt

Salt og peber

Jeg bruger en Sauterpande, den synes jeg er bedst når man skal koge væske fra, pga. den store overflade

Hvidløg, løg og chilli hakkes og svitses i smør, det er vigtigt at svitse chilien i smør, for at frigive olierne og dermed den gode smag.

Champignon hakkes fint, (hvis man ikke kan lide at tygge i stykkerne) tilsættes og svitses med

Kød tilsættes og brunes med paprika, og lidt salt og peber

Puré røres i og vand med opløst bouillon terning, kommes i

Kom Philadelphia i og rør det stille i, det kan tage lidt tid men bare rør og så samler det sig

Så kommer du fløde i, og rører det godt sammen

Så skal du lad sovsen koge lidt ind så den bliver lækker tyk, det tager ca. 20 min, det er ikke nødvendigt med jævning, det gør osten for dig

Og så er den klar, ønsker man den mere sovset så brug 3 dl vand i steder for 2, eller lad være med at koge den så længe. Vi kan godt lide den ikke er for sovset og vandet.

Velbekomme

KETO, simpel mad på den fede måde

Næringsindhold pr. 100g: 224 kcal, 17g protein, 3,4g kulhydrat, 16g fedt, 0,8g kostfibre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.