Opskrifter

Scotch Eggs Keto style

Hr Munk så en video med Gordon Ramsay der lavede Skotske æg, og dem mente han bestemt vi skulle prøve at lave, selvfølgelig Keto venlig. Og jeg skal da ellers lige love for det var et hit, de var bare så sindsygt lækre, æg, svin og så friture stegt, det fungerer bare…. Vi har dog ændret lidt i opskriften da der er ingen af os der kan lide blodpølse, og det er der i Gordons opskrift.

Når vi skal panere noget bruger vi altid de puffede flæskesvær i de store poser, vi blender en hel pose af gangen så har vi altid noget klar…

Vores bud på Skotske æg kommer her:

Vi får 5 store indbagte æg..

5 medium Æg, friske, M/L, øko, Danæg

Fars:
400 g hakket svinekød,
lille håndfuld frisk basilikum
1/2 tsk  paprika
1/4-1/2 tsk. løgpulver
1/4-1/2 tsk. hvidløgspulver
1/4-1/2 tsk. cayenne peber
salt og peber

8 g pofiber

2 medium Æg
40 g flæskesvær, hakket til rasp
en lille smule salt og peber i raspen, (pas på at salte for meget, da flæskesværen jo er salt)

Kokosolie til at stege i

Rør farsen sammen med krydderier, lad det stå lidt

(Jeg tog en lille klat fars som jeg kogte med da æggene kogte, så kunne jeg lige se om der manglede krydderi, jeg er ikke god til at smage på rå fars)

Kog æg til de smilende, ca 4 1/2 min, hæld kold vand over

Bræk skallen forsigtigt og læg dem ned i den kolde vand igen, så er de nemmere at pille fordi der kommer vand under skrællen, pil dem forsigtigt så de ikke går i stykker, og dup dem tørre med køkkenrulle

Del farsen i 5, og pak hver æg ind, tryk det godt sammen omkring æggene så de ikke glider af

Rul hvert æg godt i pofiber, pres det mellem hænderne så det sidder godt fast

Dyp i sammenpisket æg og derefter i “raspen”, pres det mellem hænderne igen, så raspen sidder godt fast

Tag en lille kasserolle og kom kokosolie heri, der skal ca. være kokosolie 3 cm op, varm det op til ca. 170-180 grader og steg dem heri i ca. 5 min til de er flotte gyldne og føles lidt faste når man trykker på det, vend dem undervejs så de bliver stegt hele vejen rundt..

Læg dem på fedtsugende papir og steg den næste, de holder varmen længe, men smager faktisk også godt kolde….

I et æg er der 281 kcal, 30g protein, 0,8g kulhydrat, 18g fedt og 1,1g kostfibre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.