Aftensmad

Klaret smør

KLARET SMØR

I har nok i tidligere opskrifter hørt mig sige at jeg har stegt i klaret smør.
Hvis i har undret jer over hvad det er så kommer der en lille forklaring her.

Klaret smør er smør “renset” for mælkefedt og salt. Den kan tåle meget høje stege temperaturer og giver en lækker sprød stegeskorpe. Total win win 🙂

Det er simpelt at lave, tag en pakke alm smør. Den helt almindelige, ikke kærgården eller et andet blandings produkt. Kom smørret i en gryde og smelt det ved svag varme. Rør ikke i det, da det bare skal have lov til at smelte lige så stille, det kan godt tage 10 min.

Når det er smeltet hælder du det stille og forsigtigt over i et højt glas. Jeg forsøger ikke at få urenhederne med, altså den hvide masse. Så er det nemmere når det skal op i flaske. Du kan nu se al mælkefedtet og saltet ligge i bunden som en tyk masse. Lad den stå 5 min uden så falder det sidste hvide stads til bunden (hvis der kom noget med op i glasset)

DSC_0054

Ovenpå er der lidt skum, det fjerner du forsigtigt med en teske. Så skal du have hældt dit smør i en flaske eller beholder. Jeg har rengjort en gammel olieflaske som jeg hælder det ned i. Pas på den hvide masse ikke kommer med, det skal vi ikke bruge. Man kan evt. hælde det igennem en si, så man får de sidste urenheder væk.

DSC_0056

Smid mælkefedtet ud, nu har du dejlig og lækker smør og stege i. Det kan holde sig nogle uger på bordet..

klaret smør

2 Comments

  • Fru Munk

    Man kan også bruge saltet smør, det bundfalder jo 🙂 men vil du hellere bruge usaltet smør så gør det. De søgninger jeg fandt på klaret smør stod der ikke noget om det var usaltet eller saltet smør. 🙂 god torsdag..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.