tøm køleskabet aftensmad (LCHF)
Dette er en ret vi ofte laver, men i forskellig variationer. Det er nemlig med de ingredienser vi nu har i køleskabet. Man kan bruge den rest grønsager man lige har tilbage i skuffen og næsten tilsætte hvad man har lyst til. Soltørrede tomater er også gode i.
Tom og Jeg ristede mine grønsags fladbrød (du finder dem under Brød og Boller) og spiste dem til, vi holdte det LCHF, Emma spiste pasta til.
de hakkede grønsager, jeg elsker kontrasten mellem farverne, det ser ofte godt ud i retten.
til ca 4 personer brugte vi:
1 stort rødløg
3 fed hvidløg
500 g oksekød (du kan lave det med lige det kød du nu har
3 pølser i skiver (kan du udelade hvis du vil spare på kcal)
en stor gulerod
1/2 broccoli
2 porrer
8 champignon
50 g salami (eller chorizo for en stærkere smag)
140 g tomat pure (1 stor dåse)
1/2 pakke philadelphia smøreost neutral
1 dl fløde (eller mælk)
lidt okse fond (1/2 dl) for at få lidt ekstra smag i
krydderier: salt, peber, paprika, basilikum
hak løg og hvidløg og steg dem gyldne i (kokos)olie
tilsæt det hakkede kød, og når det har stået lidt kan du bruge kartoffelmoseren til at dele kødet med, det er så nemt.
Svits pølserne og salami med, og krydr det
hæld de hakkede grønsager i og vend dem i kødblandingen
kom pure i og når det er godt fordelt kommer du osten i, det gør den dejlig cremet
hæld lidt fond og fløden i og lad det simre, smag til
Min portion
Emmas portion, det er ikke så svært at tilpasse LCHF til alm kost
velbekomme