Opskrifter

Kødsovs med Keto “pasta”

Emma havde sådan lyst til kødsovs, og hun havde lyst til at få noget pasta lignende, så jeg måtte igang med at eksperimentere.. Det er jo selvfølgelig ikke som almindelig frisk pasta, men med en klat kødsovs på, synes jeg faktisk jeg fik fornemmelsen af jeg spiste frisk pasta…

I Kødsovsen har jeg brugt friske tomater i stedet for dem på dåse, bare for at holde sovsen så frisk som muligt… Der er en masse friske champignon i, vores var i pæne store stykker, men du kan jo finthakke dem hvis du vil.. Og har du ikke friske, eller skal det gå lidt hurtigt, så brug dem på glas…. Det er med at gøre det så nemt som muligt….

Hvis du har lavet andre af mine opskrifter så ved du vi godt kan lide lidt stærk mad, så prøv dig frem med krydderierne, og chili og hvidløg, vores kan godt krasse lidt i ganen 😉

Start med at lave dejen til “pastaen”, da den skal trække 15 min, jeg lavede to portioner, og kom et nip oregano i den ene og det var super lækkert.. Bare husk at bage dem en af gangen

Til “pasta” skal du bruge:
4 medium Æg
125 g naturel flødeost
7 tsk. psyllium-frøskaller, HUSK
Et nip salt

Pisk æg luftige med salt

Tilsæt smøreost og pisk

Hæld husk i og pisk

Lad dejen hvile i 15 min, den skal lige blive lidt tyk

Tænd ovnen på 160 grader

Pisk dejen igen, den skal være lidt fast

Hæld dejen på et stykke bagepapir, der er penslet med en god jomfru oliven olie, læg endnu et stykke ovenpå (ligeledes penslet med olie) og pres eller rul den ud, den skal helst være samme tykkelse over det hele det giver det bedste resultat

Bag den i ca 12 min, pas på den ikke bliver brændt i kanten, lad det øverste bagepapir blive på under bagningen, det hjælper på dette

Tag det ud og tag det øverste bagepapir af, rul den til en pølse og skær med en kniv i passende strimler

Kan fryses eller opbevares på køl til du skal bruge den 

Da jeg skulle varme noget op dagen efter, gav jeg en portion, (ca 70g) 1 minut i microovnen og så var “pastaen” klar til at få sovs på

I 100g pasta er der: 280 kcal, 14g protein, 2,5g kulhydrat, 23g fedt og 5,5g kostfibre (der bliver ca 225g “pasta”, vi delte det i 3 og blev mætte)

Kødsovs:
20 g smør eller kokosolie til at stege i
4  fed hvidløg, presset eller hakket
1 rød frisk chili, finhakket
55 g løg, hakket
20 g chorizo, spansk pølse, hakket
50 g grøn peberfrugt, hakket
160 g (ca. 2 medium) tomat, hakket
300 g champignon, hakket eller skåret i skiver
1 lille håndfuld frisk basilikum, hakket

500 g hakket oksekød
3 spsk tomat puré
Salt, peber og paprika
1 boullion terning opløst i 1 dl kogende vand (Grønsag eller okse)

1 1/2 dl piskefløde
75 g naturel flødeost

Svits chili og hvidløg i fedtstof i gryden eller en sauterpande (Elsker min sauterpande)

Tilsæt løg og peberfrugt og steg dem gyldne

Kom champignon og tomater i, og steg det med

Så kommer du oksekødet i og bruner det, her tilsætter jeg salt, peber og paprika, og evt andre krydderier hvis man vil det

Når kødet er brunet, kommer jeg tomatpuré i og rører det godt sammen

Hæld boullion ved og lad det lige simre lidt

Hæld flødeost og fløde i og lad det lige koge lidt ind, det tager 20 min ca. Vil du have mere sovs så tilsæt vand, eller lad være at koge det ret længe

I 100g sovs er der: 144 kcal, 9,3g protein, 2,7g kulhydrat og 11g fedt


2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *