Opskrifter

Seje Keto Bagels

Dette er en opskrift jeg har glædet mig til at dele med jer, nemlig keto venlige Bagels.. Ved der er mange der ind imellem savner brød, og jeg må indrømme at nogle gange er det lækkert med en rigtig sandwich. Disse bagels er jo selvfølgelig ikke som dem lavet på hvedemel, men de er en god erstatning. Vi synes at de er gode som sandwich, som brød til en lækker burger eller på morgenbordet.

Jeg har lavet dem med købt færdigrevet mozzarella, så bliver de nemlig lidt seje i det. Tror det er den smule stivelse der er i færdigrevet ost der gør det, så der skal man gøre op med sig selv hvad man helst vil. Jeg synes ikke det gør noget, så jeg har lavet beregningen med færdigrevet ost, det gør ikke så meget ved kulhydrat indholdet. Men du kan sagtens lave dem med revet havarti el lign, de smager stadig godt.

De kræver lidt arbejde, men de er det værd. Har du en Thermomixer eller en blender med varme funktion, så er de hurtigt lavet. Og det er også her de bliver bedst, de bliver mere lette og luftige…

Du kan også lave dem i hånden hvor du smelter osten i mikroen, men det kræver lidt mere arbejde og æltning…

Jeg har beskrevet begge metoder i opskriften

Til 8 Bagels skal du bruge:

335g revet ost
2 medium æg
65g kokosfiber mel, (jeg har brugt den fra urtekram)
1 tsk bagepulver
1 tsk tørgær (eller brug bagepulver hvis du ikke har det)
3/4 tsk guargummi
1/2 tsk fin salt

Smeltet smør til pensling, det gør de får en sej skorpe. Du kan også pensle med æggeblomme, det gør dem mere gyldne og bløde i overfladen

Sesam, hørfrø, flagesalt eller birkes til topping

Tænd ovnen på 175 grader

Sådan gør du i Michoovnen:

Kom ost i en stor skål der tåler micro og smelt den, jeg starter med at give min 1 minut, derefter 30 sekunder indtil osten er smeltet og blød

Tilsæt æg og det tørre og rør med en spatel

Når det er en fast dej, tager du den ud på bordet og ælter den godt, bliver den for sej og svær at ælte, så kom den i mikroen i 20 sekunder så er den til at arbejde med igen

Rul den til en pølse og del den i 8, rul dem til pølser og nip dem sammen

Pensel med smeltet smør/æg og drys din valgte topping på, en ad gangen da toppingen hænger bedre fast

Bag dem til de er lysebrune, mine fik 15 min,

I Thermomixer eller blender med varme funktion:

Bland det tørre i en skål

Kom osten i blenderen og sæt den igang, jeg sætter temperaturen på 75-80 grader, når osten er smeltet tilsætter du æg og de tørre ingredienser og lad den køre til dejen er helt glat, det tager ikke ret lang tid

Tag dejen ud på bordet, ælt til den er glat, del den i 8, nip dem sammen i enderne

Pensel en ad gangen og kom topping på, ellers tørrer smørret så meget, at toppingen ikke hænger ved

Bag dem til de er lyse i ca 15 min

I 1 Bagel er der: 150 kcal, 15g protein, 1,8g kulhydrat, 9,2g fedt og 4,5g kostfibre

4 Comments

    • Fru Munk

      Hej tak skal du have, er glad for du kan lide dem 😊

      Xanthan og guargummier tjener samme formål i bagning, men de er forskellige på mange områder, herunder ingredienser, tekstur og omkostninger.

      Xanthangummi stammer fra ekstraherede majskerner. De stivelser fra individuelle majskerner behandles for at danne sukker. Sukkeret blandes med Xanthomonas campestris, en bakteriel mikroorganisme, og fik derefter lov til at gære. Den fermenterede blanding tørres og formales til dannelse af et lysegult pulver.

      Guargummi er fremstillet af frø af bælgplanter plante kendt som Cyamopsis tetragonolobus. Anlægget dyrkes oftest i Pakistan og Indien, men er lejlighedsvis høstet i dele af Nordamerika og Europa. Til dannelse af tyggegummi, er frøene fjernet fra planten og revnede. Indersiden af ​​frøene skrabes ud, derefter formalet i en creme-farvet pulver.
      Du kan bruge begge, men må indrømme at ud over det overstående jeg har fundet på nettet, ved jeg ikke mere om dem. 🤨

      Mvh FruMunk

        • Fru Munk

          Hej, tænker det er æggene der hjælper. Jeg har prøvet at lave dem kun med bagepulver, men synes de bliver mere luftige med tørgær. Det er det bedste svar jeg kan give… 😉

          Mvh FruMunk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.