Opskrifter

Kinakåls Ruller

Vores datter elsker fyldte rispapirs ruller, og i stedet for rispapir bruger vi kinakål vi lige har blanceret kort. De bliver rigtig lækre og kan varieres i smagen med de grønsager og krydderier du foretrækker. Fyldet er nemt og hurtigt lavet, men at få kogt kinakålen, og lavet rullerne tager lidt tid. Laver du nok, har du til frokost og de er smager rigtig lækkert dagen efter…

Jeg bruger en smule Frank’s Red hot Wings Buffalo sauce jeg har fundet i Meny, den giver en god smag. Kulhydrat indholdet 2g pr 100g, og uden tilsat sukker, så den er perfekt på keto.

Dette er grundopskriften, vi tilsætter nogle gange, andre krydderier, eller kommer friske krydderurter i, så der er lidt variation. Sæt gerne dit eget præg på fyldet 😉

Til 12 stk skal du bruge:

12 blade kinakål

Kog kinakålen 30 sekunder, lig det til side på køkkenrulle så det kan dryppe af, pas på de ikke sprækker så de kan holde på fyldet. Sørg for at sprede dem godt ud når de skal dryppe af.

Til fyldet skal du bruge:
500 g hakket oksekød
325 g spidskål, finthakket
35 g rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finhakket
1 rød chili, finthakket
100g champignon, finthakket
1 spsk smør, til at stege i
1-2 spsk soyasauce eller Worcestershire sauce
15 g Red hot wings Buffalo sauce, eller mere hvis du synes
salt og peber
1 okse terning bouillon (kan udelades, jeg udbløder den lige i lidt kogende vand inden jeg kommer den i
20 g smøreost, vi bruger en neutral, men du kan sagtens bruge en med smag, men hold øje med kulhydrat indholdet
4 spsk piskefløde 38%

Tænd ovnen på 200 grader

Svits chili og hvidløg, så du får frigjort olien og smagen i chilien, Kom løg og champignon ved, og svits det med

Tilsæt kød, evt boullion terning, og dine valgte krydderier

Brun det godt, og tilsæt hvidkål, fløde og smøreosten og lad det koge lidt ind så der ikke er så meget væde ved, vi kan godt lide der er lidt bid i spidskålen

Smag til med salt og peber

Kom en klat kødblanding på kinabladet og rul det sammen

Læg det i et ildfast fad, kom evt. revet ost på, og steg det i ovnen til de er varme og osten er smeltet

I en rulle, uden osten på toppen er der ca: 125kcal, 11g protein, 2,7g kulhydrat, 7,8g fedt og 1,3g kostfibre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *