Opskrifter

Nødde Chokolade creme Keto Venlig

Jeg lovede for nogen tid siden at lave en opskrift på min keto venlige “nutella”, den kommer lidt forsinket her.

Den er super lækker på mine lækre brunch pandekager, på min Keto boller (med smør under selvfølgelig) og i fyldte chokolader. Tror det skal bruges når vi skal lave keto venlig konfekt i weekenden, kan lige forestille mig det smager fantastisk med marcipan….

Jeg laver den i min Termomix, for der synes jeg den får den bedste konsistens, og da jeg alligevel bruger den til at køre mine hasselnødder til smør, så er der mindre opvask… Du kan sagtens lave den i hånden, det kræver bare lidt mere værktøj og tid…

Til et mellem størrelse glas skal du bruge:

165g hasselnødder, (i mine nødder var der 7g kulhydrat pr 100g)
80g 92% chokolade
50g smør
2 tsk. Sukrin gold
1 tsk. Vanilje pulver
nip salt

Start med lige at riste nødderne på en pande ved middel varme et par min, vend dem ofte. Nulr skallen af evt ved at ligge dem i et rent viskestykke og rul dem deri. Hæld skallerne fra og blend dem til en cremet nøddemasse. du skal nok skrabe kanterne ned nogle gange undervejs…

Bruger du en Thermomix, så sæt temperaturen på 40 og kom hakket chokolade i og lad det smelte sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og blend det godt sammen. Smag dig frem så du får den rette balance af sødt og salt.

Har du ikke en Thermomix, så smelt chokoladen i microen eller over vandbadhæld nøddemassen heri og rør resten af ingredienserne i, hold evt lidt sukrin og salt tilbage. Til sidst smager du det til, så du får den balance af sødt og salt du kan lide

Når det er færdigt hælder du det på et glas (der er skoldet og tørret af) og opbevarer det på køl, det kan holde sig en lille måned på køl (har ikke prøvet at have det længere da det forsvinder 😉 )

Jeg tog en klat på mine pandekager og det var rigtig lækkert, næste gang vil jeg have et par bær på også

I 10 g nøddecreme er der 97 kcal, 1,6g protein, 1,9g kulhydrat 9,4g fedt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.