Stegt blomkål
Blomkål er en lækker spise og er noget vi får flere gange om ugen. Vi kan godt lide at eksperimentere med hvordan vi tilbereder den, og denne måde er rigtig lækker, lidt ligesom rösti. God og nem tilbehør til mange retter hvor du ville have brugt kartofler.
Det hjælper og have en god pande der steger ensartet, så du får stegt din blomkål rigtigt. Jeg har denne Onyx som er helt genial, den er nem at rengøre, da man kan bruge ståluld på den uden den tager skade. Min har snart har 1 år på bagen og den ser stadig ud som ny, en varm anbefaling herfra.
1 stort blomkål, jeg beregner 150-200g pr person
25 g smeltet smør
2 tsk paprika
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk cayennepeber
Skær blomkål i tykke skiver, det kan smuldre lidt
Smelt smør på panden og bland krydderier heri
Steg dem i smør/krydderi blandingen på begge sider, ved middel varme til de er gyldne og er så møre som du vil have dem, vi synes de er bedst med lidt bid i
I 100g blomkål er der 56 kcal, 2,1g protein, 2,2g kulhydrat, 3,8g fedt og 2,6g kostfibre
Indeholder affiliate links