Opskrifter

Keto Venlig Brød, 1 opskrift mange muligheder

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange savner en form for brød når de starter på Keto. Personligt har det ikke været et kæmpe savn, (sushi er det eneste jeg savner 😉 ) men det er det for nogen, så jeg har fiflet med en opskrift, der er endt ud med at kunne bruges meget forskelligt. Må indrømme jeg er blevet lidt glad for denne, men pas på for der er kulhydrat i, så man skal ikke bare spise uanede mængder. Som med mange ting, lidt men godt 😉

Vi startede egentlig ud med at lave den som små brød hapsere vi dyppede i en ostesovs til mine kyllinge nuggets det var så lækkert. Vi rullede nogen af dem i chiliflager og nogen i pizza krydderi inden vi bagte dem. Du kan også bare lave brød sticks og drysse dem med flagesalt. Dem kan man evt. spise til min Spicey keto kyllinge suppe.

Hr Munk får ind imellem lyst til pølsehorn, det er den også genial til. Du tager en klump dej, ruller den ud mellem to stykker bagepapir enten til en cirkel, så det bliver ligesom horn, eller en rektangel, og deler den i 8 som du ruller om pølsen.

Jeg så en opskrift på marcipan horn, på en amerikansk hjemmeside og hendes marcipan så lækker og cremet ud at jeg fik lyst til sådan en fætter. Det kunne dejen også bruges til, jeg har valgt ikke at tilsætte sukker erstatning til opskriften, har prøvet at lave en omgang med sødestof, men det behøves slet ikke. Jeg kom en slat af min Nødde chokolade creme i sammen med marcipanen, og det smagte lækkert. Har også lavet dem med et lille stykke 92% chokolade, det er godt men lidt bittert, det er Hr Munks favorit.

Den fungerer desværre ikke rigtig til pizza, men der har jeg denne her opskrift du kan bruge hvor bunden bliver sprød…

Her kommer opskriften:

200g revet mozzarella
35 g naturel flødeost
1 medium æg
165 g mandelmel
1 spsk. tørgær,
1 spsk.bagepulver
nip salt

Tænd ovnen på 165 grader

Bland mandelmel, tørgær, bagepulver og salt i en skål

I en anden skål (der tåler micro) blander du osten

Smelt osten i microovnen, jeg starter med at give den et minut, og derefter 30 sekunder ad gangen til den er helt smeltet

Rør det sammen med en spatel og rør ægget i

Derefter kommer du melblandingen i af nogle omgange og rører, jeg ender med at vælte det ud på bordet og ælte med mine hænder, hvis dejen bliver for fast giver du den bare 20 sekunder i microen og så bliver den blød og nem at arbejde med igen.

Det bliver ikke en helt ensartet dej, men når mandelmelet er æltet godt i kan du gå igang med at bruge dejen.

Når du skal bage det du nu har tænkt dig at lave, så hold øje med det. De skal kun lige være gyldne, får de for meget bliver de hurtigt tørre. så hellere for lidt end for meget. Det er blødt når det kommer ud af ovnen, men bliver mere fast når det køler. Det kan næsten blive sprødt hvis du varmer det op igen…

Brødsticks giver jeg ca 8 min

Pølsehorn ca 10 min

Marcipan horn ca 10-12 min

Den beregning jeg har lavet, går ud fra at jeg laver brødsticks af en portion. Jeg får 45 stk. og i en brødstick er der: 38 kcal, 2,1g protein, o,5g kulhydrat 3g fedt og 0,5g kostfibre

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.