Opskrifter

Keto Brunch Pandekager

Pandekager har altid været det, jeg har gået efter på et Brunch bord. De der lækre tykke Amerikanske pandekager med sirup, uhh det var godt.. Man kan spise dem med forskellig topping, Emma spiser dem med bacon og sirup (Tak moster Maria 😉 ) og selv om jeg elsker bacon, er det ikke lige en kombination jeg synes er bedst…

Når jeg spiser dem, så ligner det nok mere dessert end morgenmad. Jeg kommer en klat flødeskum med vanilje pulver på. Nogle gange et par Hindbær eller Jordbær skåret i tern, så rækker de længere. Jeg kan hvis jeg skal flotte mig, bruge en smule sukrin fiber sirup gold, men jeg synes faktisk de er gode nok uden. Jeg er nået dertil at jeg ikke kan lide at tingene er for søde….. Man kan lave en hasselnødde chokolade creme, og smøre på, og så en klat flødeskum og et par bær, mums siger jeg bare… Det kan man ofte godt få plads til i kulhydrat budgettet hvis man går op i at spare på dem…

I jagten på de bedste keto venlige pandekager, har jeg prøvet mange opskrifter. Denne er inspireret af en masse forskellige jeg har set på nettet, og så har jeg fundet den blanding jeg synes er bedst. De er ikke som de pandekager man laver på hvede, men jeg synes de er en god erstatning. Måske jeg ikke rigtig kan huske hvordan dem på hvedemel smager…. Men det vigtigste er jo også man får noget man nyder at spise, og det gør jeg med dem her.. Og det bedste er, der er 54 kcal i en pandekage og kun 0,6g kulhydrat, kontra pandekager lavet på hvedemel, hvor der er 72 kcal og 10 g kulhydrat pr pandekage….

Nå ikke mere snak her kommer opskriften

Til 8 små pandekager skal du bruge:
3 medium Æg
100 g hytteost, 4%
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1 tsk. vaniljepulver,
2 spsk. pofiber
et nip salt
1 spsk. smeltet smør (jeg gør det i panden når jeg varmer den stille op)
5 g fiber Sirup Gold
Emma kan godt lide hvis der kommer et lille nip kardemomme i, så det kan du overveje.

Sådan gør du:

Del æg i blommer og hvider

Pisk derefter hviderne stive i en skål

Blend blommer, hytteost, salt og vanilje i et blenderglas

Tilsæt sirup og smeltet smør og blend igen

Tilsæt natron, bagepulver og pofiber og blend til det er godt blandet

Tag en god skefuld af æggeblomme blandingen og vend det i hviderne, og gør det ad nogle gange til det hele er blandet, uden at slå luften ud af hviderne

Steges på panden med medium varme i smør, du skal først vende dem når overfladen ikke er så våd mere.. jo længere du venter inden du vender dem (uden de brænder på selvfølgelig) jo mindre falder de sammen….

Du kan opbevare de pandekager du ikke spiser på køl eller frost med et stykke madpapir imellem. Når du så skal bruge dem, varmer du dem i ovn eller som jeg i brødristeren i meget kort tid. Jeg synes faktisk de er bedre dagen efter, da de bliver lidt sprøde når de varmes op igen….

Hvis du laver små 8 panderkager er der pr pandekage: 54 kcal, 4,2g protein, 0,6g kulhydrat og 3,8g fedt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.