Opskrifter

Krydret oksekød med karamelliseret hvidkål

Dette er en ret der er super lækker og så er den keto. Jeg har ikke selv fundet på den, men er blevet inspireret af Madbanditten, og det er en af hendes mest populære retter. Jeg har ændret lidt i den så den er som vi kan lide den. Så prøv dig endelig frem hvis der er andre ingredienser du gerne vil prøve. Vi har også lavet den med bacontern og flere pølser i og det bliver den kun bedre af 😉

Den består mest af hvidkål, men det er ikke så tydeligt i smagen. Når du steger hvidkålen i smør of og kokosolie, så får den en fantastisk karamelliseret smag. Du kan bruge de krydderier du bedst kan lide. Den er god hvis den er lidt stærk synes vi, så måske du skal smage dig frem, med hvor meget krydderi du skal have i.

Det tager lidt tid at lave, fordi der er en del hvidkål der skal brunes. Har man ikke en stor nok pande, er man er nød til at gøre det af flere gange. Men det er ikke så indviklet, så det er bestemt det hele værd. Jeg kunne have al kålen i min store Sauterpande til, så det gik forholdsvis nemt….. Du har nok til froskost dagen efter eller morgenmad, den smager fantastisk med et spejlæg til….

Du kan servere en lækker salat til eller brød hvis det ikke skal være keto, men i teorien behøver du ikke grønsager da retten jo er spækket med det.

Retten er ikke specielt foto venlig, men tag mit ord for det, det smager fantastisk.

Start i god tid da retten skal i ovnen i 1 1/2 time

Nå men vi skal jo til det og opskriften til ca 5-6 personer kommer her:

700 g spidskål hakket
300 g rød spidskål, hakke
20 g kokosolie, jeg bruger denne her der er smagsløs, men skånsomt bearbejdet
30 g  smør
2 pølser skåret i små tern (Du kan sagtens komme flere i)
50 g chorizo, i små tern
10 g soltørrede tomater hakket i små stykker
500 g hakket oksekød
1 rødløg
3-4 fed hvidløg, presset eller finhakket
1 chili finthakket
2 spsk paprika
1 tsk… cayenne peber
(1/2 tsk. chili, smag dig frem, kan udelades)
1/2-2 tsk. spidskommen
2 spsk. tomat puré
salt og peber

Start med at brune hvidkålen i en blanding af smør og kokosolie, den skal være gylden, krydr med salt og friskkværnet peber

Tænd ovnen på 150 grader

Når du har brunet kålen kommer du det i et stort ovnfast fad

Så svitser du de hakkede løg, hvidløg, chili, chorizo, soltørrede tomater og pølser, jeg tilsætter ikke smør/olie, da fedtet fra chorizioen er nok til at stege i.

Når det er gyldent tilsætter du kødet og bruner det, tilsæt de ønskede krydderier, men smag dig frem. Husk der godt må være lidt bid i da det jo skal blandes med grønsagerne

Tilsæt tomatpure og bland det godt sammen. Laver du det på den store pande på grillen kan du tilsætte kålblandingen og svitze det hele sammen og smage den til. Det er helt sikkert den nemmeste måde, ellers blander du det hele i fadet og smager det til der…

Så skal det i ovnen, vend det hver 15-20 min, til det er færdigt det tager ca 1 1/2 time. Du kan evt. gratinere retten med revet ost, bare kom det over når der er 20 min af stegetiden tilbage.

I 100 g (uden spejlæg) er der 125 kcal, 8,2g protein, 4,1g kulhydrat, 8 g fedt og 1,8g kostfibre

 Et spejlæg på toppen, det giver bare lige det sidste

Velbekomme

Denne opskrift indeholder affliate link

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.