Opskrifter

Cheese Cake Fat Bombs

Jeg elsker Cheese Cake, det er den eneste dessert jeg har svært ved at stoppe med at spise. Det har kostet mig en del mavepine tidligere og hvor Hr Munks favorit er Peanut Fat Bombs, er dette klart min.

Jeg har lavet den både med en Keto venlig Oreo bund, med en mandel småkage som bund og med mørk chokolade/smør som bund. De alle er rigtig lækre, men Oreo er favoritten… Dog skal du beregne ekstra tid til at lave Oreo og mandelbundene, da de tager lidt tid fordi de skal afkøle helt, før du kan bruge dem.. Du kan lave dem i forvejen og opbevare dem i en lufttæt beholder. De nemmeste og hurtigste at lave er med chokolade, og det er dem vi oftest laver, da den har det laveste kulhydrat indhold. De andre laver vi ved særlige lejligheder…

Vi har lige holdt Emmas fødselsdag og den skal jeg nok fortælle om, og hvad vi fik og spise, men disse Fat Bombs var bl.a. på menuen. Jeg lavede alle 3 slags, og i får to af dem her, mandelbunden får i på et senere tidspunkt, da det er en småkage opskrift jeg også gerne vil dele med jer…

Jeg laver normalt mine i en medium størrelse muffinform, fra Mette Blomsterberg og jeg synes de er så fine… De passer lige i størrelsen til en kop kaffe… Hr Munk kom i dag hjem med en fin cylinder form, så den har jeg også prøvet at lave nogen i.. Så kan i se hvad i synes er pænest.

Du får det bedste resultat hvis alle ingredienserne har stuetemperatur, da det gør den nemmere at piske, og er med til at give den cremede lækre konsistens. Jeg bruger en smagsneutral olie, da jeg ikke ønsker smagen af kokos heri.. Den jeg har fundet der er bedst, er denne her da den er skånsomt bearbejdet uden kemikalier…

Til 12 styk fat Bombs skal du bruge:

Ostemassen

250 g philadelphia Classic, naturel
80 g smør
40 g smagsneutral kokosolie
1 1/2 tsk vaniljeekstrakt
12 g mamma’s Zugar (eller stevia/sukrin) 2 tsk Lime eller citronsaft, det er hvad vi bruger, smag dig frem, så du får den rette balance mellem sød og syrligt
1 blad husblas
2 spsk. piskefløde, 38%

Sådan gør du:

Læg din husblad i koldt vand

Pisk ost og smør godt sammen til den er godt luftig

Smelt kokosolien blidt, den må ikke blive for varm, stil den til side til du skal bruge den

Tilsæt mammas zugar, vanilje og lime saft til ostemassen og smag til, pisk kokosolien i

Knib vandet fra og smelt husblas i fløden, ved meget svag varme, (den skal være fingervarm når den kommer i ostemassen) og rør den hurtigt i

Fordel det i en silikone muffinform med en ske eller hæld det i, derefter så banker jeg formen blidt i bordet for at få lufthuller ud og for de bliver jævne i overfladen. stil det på frost nogle timer eller til næste dag, de skal være frosne når du tager dem ud af formen hvis de skal være pæne og glatte

Så laver du bunden, du kan smelte 80 g meget mørk chokolade, (vi bruger en 92%) sammen med 20 g smør og et nip vanilje pulver som du fordeler over den frosne ostemasse.

Du kan også lave en Keto Oreo kiks, som du kan bruge som bund. Lav evt dobbelt portion og frys dem ned, så har du til en anden gang. Det betyder ikke så meget når du er igang 😉

Til oreo kiksen hakker jeg altid min sukker fint, i min minihakker til min bamix, for så er det nemmere at røre ud i smørret. (vil du se hvilken en finder du den her, jeg bruger den næsten hver dag og den er genial)

Oreo kiks, jeg fik 18 styk:

75 g mandelmel, Knaseriet
25 g kakao
1 nip salt
3 g guargummi, kan udelades, men det gør noget ved krummen, jeg køber den i Menu
0,25 tsk bagepulver 0,25 tsk natron
knap 1/2 tsk. instant kaffe
40 g smør, stuetemp
20g Mamma’s zugar (eller sukring eller stevia)
20g sukrin gold 1/2 sammenpisket æg

Bland mel, kakao, salt, guargummi, instant, natron og bagepulver i en skål

Hak Mamma’s zugar og sukrin godt fint i en minihakker

I en større skål pisker du den bløde smør med sukker blandingen og pisker til den er lys og luftig, det tager ca 5 min

Pisk æg i, bare til den er rørt i, dejen ser skilt ud, men den samler sig igen når melet kommer i. Sæt din mixer på laveste trin og hæld halvdelen af mel blandingen i, pisk til det bare lige er rørt ud, tilsæt resten og rør det sammen..

Komes i en pose, trykkes flad og ligges i køleren i ca 30 min eller til næste dag

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, (de hæver lidt op så vurder hvor tykke du vil have bundene mine var ca 5-6 millimeter) og stik dem ud med en ring (eller et glas) i den størrelse der passer til muffinformen. Saml dejen og fortsæt til du har brugt det hele. Bliver dejen for blød så kom den i fryseren et par min.

TIP: Når du har stukket bundene ud, så læg hele bagepapiret med dejen på et skærebræt, og lig det i fryseren i et par min, så kan du nemt løfte bundene af med en spatel uden de går i stykker

Læg dem på en bageplade og stil dem på køl i 15 min, de bliver bedst hvis de er kolde når de kommer i ovnen

Tænd ovnen på 180 grader

Bag dem i ca 8-10 min, hellere et min længere end for lidt, den bliver alligevel lidt blød når den bliver lagt sammen med ostemassen. Får de for lidt, bliver de ikke sprøde nok.

Lad dem køle min. 10 min. på bagepladen, de er stadig bløde til de er afkølet og går da nemt i stykker, derefter skal de over på en rist og afkøle helt, brug igen en spatel, det er nemmest

Når bundene er helt afkølet, kan du evt lægge en klat smeltet chokolade på bundene, så hænger de bedre fast på ostemassen…

Så tager du formen med ostemassen ud af fryseren, vender dem ud af formen mens de er frosne og lægger en bund på. Normalt spiser vi dem bare sådan, men denne gang har vi pyntet dem med jordbær og smeltet chokolade

Du kan opbevare dem i en beholder i køleren. Du kan også komme dem på frost, og tage en op når du skal spise dem. Dette er klart den sikreste form for opbevaring, da man skal vente på de tøer op inden man kan spise dem… De er så lækre og kan være meget fristende hvis de står og lige er klar til at spise…….

I en Cheese Cake Fat Bomb med Oreobund er der:
180 kcal, 5,9g kulhydrat, 2,7g protein, 38g fedt, 2,2g kostfibre

I en Cheese Cake Fat Bomb med Chokolade bund er der:
191 Kcal, 2,9g kulhydrat, 1,9g protein, 19g fedt

Denne opskrift indeholder Afilliates links

2 Comments

 • Fru Munk

  Hej Trine

  Ja jeg bruger forarbejdet kokosolie til denne pga smagen, den kan jeg ikke lide heri. Man kan godt få kokosolie hvor der ikke er brugt kemikalier til at fjerne smagen. Denne skal jeg nok linke til…

  Håber du synes om opskriften 🙂

  Mvh Fru Munk

 • Trine

  Hej Sussi
  Jeg skal prøve at have lavet fatbombsene her i weekenden.
  Men hvorfor skal kokosolien være smagsneutral? Så er den jo forarbejdet. Er det kun pga at der ikke skal kokossmag i eller?
  Knus Trine

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.