Opskrifter

Chokolade/nødde kræs

Jeg havde en slat nøddesmør til overs og tænkte at det skulle bruges til en lækker julesnack. Den er nem og tager ikke lang tid at lave, og så smager den skønt. Der er 1.2g kulhydrat i 1 stykke, det er et godt alternativ til andet juleguf, men det kan hurtigt løbe op hvis man ikke kan nøjes med 1 stykke…..

Den skal opbevares på køl, da de hurtigt bliver bløde. Jeg har den i fryseren da jeg ellers spiser dem for hurtigt 😉

Du kan bruge de nødder du helst vil, men vær ops på kulhydrat indholdet, det varierer meget. De hasselnødder jeg brugte var der 7 g kulhydrat pr 100g. Jeg laver nøddesmør i min Thermomixer og det tager 4 min så det er død nemt. Thermomixeren bruger jeg næsten hver dag, den kan så meget og er blevet helt uvurderligt i mit køkken.

Jeg får 24 mundrette stykker, og laver den i en brødform der er 10X25 cm

Du skal bruge:

120g nøddesmør
80g 92% chokolade fra Bjørnsted
35g blød smør
1 tsk. sukrin gold
1/2 tsk. vanilje pulver
50 g hasselnødder ristet af på panden og så lige nulret fri for skallen

Smelt chokoladen, jeg gør det i microovnen, rør smøren ud heri

Rør det sammen med nøddesmørret og tilsæt vanilje og sukrin gold

Hæld det i en silicone form og drys nødder i

Stilles på frost til den er helt gennemfrosset

Når det er frosset helt, befri den herefter for formen og skær den ud

I 1 stk guf er der: 78 kcal, 1,4g protein, 1,2g kulhydrat og 7,5g fedt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.