Chili Con Carne
Dette er en ret vi spiser tit om vinteren, det er ligesom den bare smager bedre når det er koldt udenfor og man skal holde varmen.. Vi spiser den som den er med 38% creme fraiche, og nogle gange oste “chips” til i stedet for nachos. Ostechips er bare revet ost der er lagt i toppe på en bageplade og så stegt i ovnen til de er gyldne, en blanding af gouda og cheddar er godt.
Du kan evt. lave en dobbelt portion chili som du kan fryse ned, så er der hurtig aftensmad til dage hvor det skal være nemt. Det betyder ikke så meget når man er igang alligevel….
Vi har som regel til to dage her (eller til frokost dagen efter)
Du skal bruge:
500g hakket oksekød, eller oksekød i strimler
2-3 fed hvidløg presset eller hakket
1 frisk chili eller jalapenos
1 rødløg finthakket
170g champignon friske eller på glas, finhakket
1 tsk. spidskommen
1/4 tsk. st. kanel
1/2 tsk. koriander
2 spsk. paprika
1/2-1 tsk. cayennepeber
1/2-1 tsk. chili
1 dåse tomater, eller passata, (jeg har fundet en øko i coop uden tilsat sukker)
2 oksebouillon terning opløst i 1/2 dl kogende vand
salt og peber
2 spsk smør til at stege i
1 dåse chili beans, kan udelades hvis man ikke er til bønner, eller vil spare på kulhydraterne, men så skal der nok mere chili i
10 g mørk chokolade (vi bruger 92%)
Smelt smør og svits chili så du får frigivet de lækre olier der giver smag
Kom hvidløg, løg og champignon i og lad det simre til de bliver bløde
Tilsæt oksekød og brun kødet, tilsæt krydderierne og bland det godt, hold evt. lidt chili eller cayennepeber tilbage og smag det til til sidst, når det har simret lidt
Hæld de hakkede tomater og fond i, og læg låg på
Lad det simre i 1/2 time eller gerne længere, jo længere det simre jo bedre smag får du Mit står som regel en 3-4 timer og bare og hygger sig.
Kom en dåse chili beans i, når det har simret det det skal og kog dem med en 5 min
Inden servering, smager du det til med salt og peber, og rører chokoladen i
I 100g chili, (med bønner) er der: 74 kcal, 7,9g protein, 5,2g kulhydrat, 4,3g fedt og 2,2g kostfibre