Opskrifter

Keto venlig Romkugle

Havregryns kugler er noget der altid har været en fast del af vores julesnold, så denne opskrift er en jeg har glædet mig til at dele med jer.

For at få konsistensen har jeg brugt kokosmel, da havregryn jo er no go.. Vi har en opskrift på havregrynskugler vi har brugt i familien altid, og den smager fantastisk. Det er den opskrift jeg har forsøgt at genskabe, og det lykkedes nu meget godt.

Smagen er der, men det er tydeligt den er fuld af smør og ikke havregryn Den skal opbevares koldt og spises hurtigt efter de er taget ud.. Konsistensen er ret god og så den smager den næsten som havregryns kuglerne. De er god at lave hvis man får gæster, eller bare lige har brug for noget lækkert og noget ekstra fedt…

Vær opmærksom når du skal købe kokosmel, kig efter kulhydrat indholdet, det kan variere ret meget. Så find den med mindst i, min er der 6,4g pr 100g.

Smag den til undervejs hvor meget kakao, kaffe og Romessens der skal i, måske jeres smagsløg ikke er ligesom vores, vi kan nemlig godt lide smagen af kaffe og Romessens deri.

Na men vi skal jo til det, så her kommer opskriften

Jeg får 20 styk af denne opskrift:

100 g meget blød smør, men ikke smeltet
1 1/2 spsk. kakaopulver
1 1/2 spsk. meget stærk kaffe
1 1/2 spsk. Romessens
1 spsk. Sukrin gold
100 g kokosmel, let hakket i minihakker

evt. 25g hakkede nødder, det giver en lækker knasende konsistens og en mild smag af nødder, men de kan sagtens udelades

ca. 25 g kokosmel til at rulle kuglerne i

Rør kokos, sukrin, kakao godt sammen

Mos den bløde smør i og smag til med kaffe og romessens

Form til kugler og rul dem i kokosmel opbevar på køl til de skal spises

I en Romkugle er der: 84 kcal, 0,7g protein, 1,4g kulhydrat og 8,6g fedt

2 Comments

 • Lena Agerbak Madsen

  Hej. Tak for opskrifter, som jeg har brugt flere gange. Jeg har lavet dine romkugler, men tror der er for meget romessens i. Der står 1 1/2 spsk. det er meget stærkt, tror jeg vil prøve med 1 1/2 tsk. en anden gang.
  Venlig hilsen
  Lena

  • Fru Munk

   Tak for din feedback det er dejligt du kan bruge opskrifterne. Vi kan godt lide der er meget romessens i, men smag dig endelig frem så de bliver lige som du vil have dem 😊
   Mvh Fru Munk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.